Sipulixilla on ollut aika vauhdikas maaliskuun aloitus. Kuten monet lukijani tietävät, siskokultani on perheensä kanssa Ranskassa Juravuorten sylissä viettämässä perheensä kanssa erilaista vuotta. Päätimme syksyllä teinien kanssa mennä hiihtolomalla moikkaamaan siskokullan pikkuapinoita ja nauttimaan hiihtoloman näkymiä Alpeilla. Suunnitelma eteni muutoin oikein kiitettävästi, mutta jossakin vaiheessa lippuja ostaessa tuli ilmi, ettei alfa saa lomaa ja joutuisin luotsaamaan teinit (- vanhin abina, jolla iski kotinakki ja kirjoituksiin valmistautuminen) ihan yksikseni Euroopan pisimmille rinteille.

Ja kuten arvaatte, ressin määrä oli aikasta hirmuinen, mutta huolimatta kaikista jännistysmomenteista (mukaanlukien senkin, että Sipulixi HIIHTÄÄ AINA, eikä laskettele jos vaan on mahdollista) reissu meni upeasti. Ilmojen haltija suosi, aurinko elvytti koko kolmen perheen seuruetta ja vaikka sekalaiseen seurakuntaan oli kerääntynyt vaippaikäisestä keski-ikäiseen ressipaukkuun (=allekirjoittanut) niin mitään konflikteja ei ilmaantunut ja jokaiselle päivälle löytyi mielekästä tekemistä. Yhden päivän verran Sipulixi sai myös harjoitella apinavahtina oloa, ja senverran oli letkeää hommaa että hiihtopummin uran sijasta voisin vakavasti harkita alppiaupairin työtä, kun nykyinen työpätkä kaartaa (jälleen kerran) loppusuoralle tuossa kesäkuussa. Laitan kuvia tuonne jutun loppuun.

Aurinko ja loma tekivät tehtävänsä ja viimeisen silauksen iloelo sai eilen kun kävimme tyttöpoukalla Napiksella. Täytyy sanoa, että Sotkamolla on hyvä tanssipaikka. Eikä seura sitä paikkaa ainakaan huonommaksi tehnyt. Seuraavaa reissua vaan suunnittelemaan.

Politiikkarintamalla kohisee ja hampaita kiristelyttää säännöllisin väliajoin. Kuntarakenneselvitys etenee ja uusin käänne on, että sensijaan että menisimme kuuntelemaan ministeriön infotilaisuutta ja ministerien kantaa asioiden valmisteluun, joudumme itse paneeliin keskustelemaan asiasta, ei voi aina ymmärtää näitä käänteitä.

Hikisiä hetkiä, mm. jo tänä iltana on edessä kun aloittelemme kouluverkko-asiassa päätöksentekoa ja ratkaisujen tekemistä. Asiat etenevät, valmistelu etenee ja lehdissä kirjoitellaan. Eipä siinä mitään. Itse yritän valaa uskoa (välillä jopa itseeni) että kyllä me hyvä päätös saadaan aikaan ja etsitään ratkaisu jossa haetaan pienimmän pahan ja suurimman hyvän yhtälöä mahdollisten vaihtoehtojen keskeltä. Sunnuntai-ilta tosin aina välillä harmittaa uhrata kokoustamiseen, mutta eipä auta valittaa. Napiksen keikka mielessä niin kyllä sitä taas jaksaa.

Mukavaa alkavaa viikkoa ja paljon auringonpaistetta sinne ruudun toiselle puolelle.

Sipu

alpit5.jpg

Alppirinteissä riitti pituutta ja vaikeusasteita :) teinit kyllä joutuivat välillä odottelemaan, kun en ihan pystynyt "antamaan vaan mennä" .

alpit2.jpg

Pilvien päällä auringon paisteessa ja suksilla pilven sekaan. Niin hienoa!

alpit3.jpg

Alppiaupair työn touhussa...

alpit4.jpg

Laskupäivän hienoin hetki Houchesissa oli, kun lounastauolla rinneravintolassa oli live jazzia. Mount Blank (ei näy kuvassa) siinsi taustalla ja lämmin auringon paiste hiveli poskea.