Tämän kesäinen Lapinreissu poikkesin vähän aiemmista. Sain huoltojoukkoihin vahvistusta aiemmasta poiketen myös perheen..päästä..(joskus vähän epäselvää kumpi meillä on mikäkin pää, mutta siis se toinen pääkin nyt mukana). Mukaan lähti myös kaikennäköistä vempainta sekä +80 edustus allekirjoittaneen isovanhemmista...ei, emme käyneet hillassa (raakoja), emme patikoineet (pyöräilimme, siitä lisää tuonnempana), emmekä ottaneet aurinkoa (n. +9astetta aamulla ja illalla hieman enemmän). Mutta nuotio savusi joka ilta, verkoilla käytiin, sauna lämpesi, purossa, lammessa ja järvessä pulikoitiin (olen tehnyt muutamia vuosia sitten päätöksen että Suomen kesä on niin lyhyt että uin aina kun vaan mahdollisuus tarjoutuu ja kaduin sitä päätöstä SYVÄSTI)...mutta että tikkijalka sai hyvää hoitoa (kylmää puhdasta vettä joka välissä) ja hauskaa oli.

Ja mediapimennossa kun oltiin, niin lapset kaupassa käydessä lukivat Inarilaisesta säätiedotuksia ja pauhasivat riivattuina, että nyt KOTONA on lämmintä ja kesän ainoat uintikelit menevät sivu suun (ja kylkien)....ja olivat vihaisia kun minua niin nauratti (muistin AIVAN  samat repliikit ja päivittelyt omasta lapsuudesta, on se nostalgia vaan niin mukavaa...)eikä ketään lohduttanut sekään ettei ollut pahemmin paarmoja eikä itikoita...

Hienointa oli, kun 83v pappa sai kiskottua verkkojen mukana meille siikaa, yhden tammukan ja ahvenia. Voissa paistettiin ja mässättiin niinkuin alkuihmiset ainakin. Sain mulkaisuja kun kesken autuaan nautiskeluhetken sanoin ääneen, että kalastajat ne tämän takia elää pidempään, kun saavat omega kolmosta normaalikansaa enemmän ravinnostaan...vaikea keksiä mitään parempaa kesäsyötävää, rapsakka suolainen kala, uusia perunoita, sipulia....

Niin, siitä pyöräilystä. En muista olenko jo maininnut sen, että pyöräily ei todellakaan kuulu mielipuuhiini. Vihaan salilla spinnausta yli kaiken ja kestän sitä ainoastaan siksi että siitä saa niin hyvät hiet (ja sanovat että takamus komistuu)...no, cyklomaniasta kärsivä puoliskoni (siis se toinen pää) sai minut houkuteltua "peesiin" (varastosta löytyi 40kippurakärkiporotossuparin ja moottorikelkkojen seasta myös uudenkarhea Nopsa) ja hinkkasin sitten itseni ja pyörän kaikki kolme vaihdetta Kaunispään huipulle (pakko oli kerran taluttaa jyrkimmässä kohdassa sillä pyörä yksinkertaisesta vain pysähtyi eikä totellut tutisevia jalkojani). Pienen tauon ja nesteytyksen jälkeen huristin sitten (ylinopeutta) alas ja totesin että jatkan KUNTOpyöräilyä joko sisätiloissa tai sitten vähän useamman vaihteen kera, tai sitten kun olen lopettanut golfin (se golfin aloittaminenkin vielä kesken, kun en tahdo millään saada greencardia, kirjoitan siitä toisella kertaa, ensi viikko on kuulemma varattu sille [taas...], en tiedä kuka luovuttaa ensin, kenttämestari, opettaja, pelikaverit vai minä...taidan olla se läheisen kentän historian 3.henkilö, joka EI SAA korttia...)

Niin ja Ulta-Ahkusta. Minulle se on sellainen hurja noitapeikko (akka) harmaassa hiuspehkossaan ja se tulee aina vaihtamaan lapsia (tuo tilalle omansa, ihan samannäköiset mutta riivatun pahankuriset) ja sitten sitä päivitellään että joko alettas kurittaan noita Ulta-Ahkun kakaroita että sillä Ulta-Ahkulla säälittäis ja se tulisi hakemaan omansa pois, haluttaisiin jo ne omat kiltit lapset takaisin...nuorimmaiseen meni täydestä muuten mutta ei tiennyt mitä selkäsauna tarkoittaa (juttu hiukan vesittyi...minä muistin oikein hyvin lapsena mitä koivuniemen herra tekee, mitä selkäsauna tai satikuti tarkoittaa vaikken koskaan itse piiskaa saanutkaan). No Ulta-Ahku tosiaan muutaman kerran vaihtoi lapsia mutta välillä epäiltiin että olisikohan äitikin vaihtunut; ettei vaan itse Ulta-Ahku olisi ollut välillä saunaa lämmittämässä (maailman paras paikka kasvimaan ohella lepuuttaa hermoja!!!). Mutta kyllä se sitten ihan normiäitinä sieltä saunalta tuli takaisin, kun oli ensin alasti uimalla ja kovasti kiljumalla viihdyttänyt puron varrella muita asustelevia (en muistanut että vaivaiskoivupehko on tosiaan NIIN vaivaisen pieni...ja matala).