Olen joskus n. 15 vuotta sitten (tai enemmän) mätästänyt setäni kanssa metsäpalstan ja muuttaessamme nykyiseen kotiimme (ns.alkujuurille) ostin/ostimme palstan itsellemme (tunnesyistä koin ettei palstaa myydä vieraalle). En tiedä mistä syystä sitten tilanne ajautui siihen, että tänään seisoin aamutuimaan metsänhoitoyhdistyksen ovella ja kyselin Havua (pokkani piti juuri ja juuri) ja katselin silmiin hämmästyneen näköisiä metsien miehiä...hmmm...hapuilin uudestaan nimeä ja sanoin että olin sopinut tapaamisesta...pienen virnistelytuokion jälkeen sain sitten kuulla henkilön oikean nimen (siihen suuntaan kuitenkin) ja marssin sisälle toimistoon...

Toimistossa oli narisevat lattiat, mukavan ummehtunut haju ja villapusero päällä olevia miehiä ja yksi nainen (villapusero hänelläkin)...uteliaana vilkuilivat kun kopsuttelin ja narisuttelin toimistonkäytävän perälle "havun" luokse. Ja koskapa olin aika epäilevästi suhtautunut koko puukauppaan ja operaatioon, en tiennyt että tilanne voisi olla myös miellyttävä:

a) suunnitelmapaperit olivat valmiina pöydällä

b) palsta ja hoitotoimenpiteet selkeästi esitettynä

c) lyhyen keskustelutuokion jälkeen piti kirjoittaa muutama valtakirja ja sopia puukaupan aloittamisesta ja hoitotoimenpiteistä

ja siinä se. Miksi tätä asiaa pidetään niin monimutkaisena? No, pitää tietenkin vielä käydä verotoimistossa ja kai allekirjoittaa muutama paperi vielä mutta ainoa "tehtäväni" on nyt käydä palstalla sitten katsomassa (jos vaan huvittaa) ja nauttia ulkoilmasta.

Töihin ajaessani sitten soitin palstan toiselle omistajalle töihin:

- kävin siellä mettäyhistyksellä

- no?

- no sieltä tulee niiden hoitoimenpiteiden jälkeen jokun verran myös itselle * naurua puhelimeen *

- kyllä hymyt hyytyy kun lasken ne rästiverot, eläkä vaan ala mitään matkaa varaamaan...

- aaa, kiitos ideasta, olinkin tässä just ajelemassa matkatoimistoon...  

Onneksi korvissani narisee puulattia vieläkin, join juuri kupposen kahvia ja päätin, että seuraavasta puukaupasta ostan sitten sen matkan (siihen saattaa tosin vierähtää n. 15vuotta).