Otin haasteen vastaan Susikairasta ja vaikka väsyttää niin kirjoittelen muutaman omituisuuden itsestäni ja laitan haasteen eteenpäin.

1) tykkään katsella ihmisiä, kun he piirtävät tai kirjoittavat paperille...kuunnella kynän suhinaa, katsoa kun toinen keskittyy ja saa aikaan jotakin sellaista mitä itselle ei tulisi mieleenkään. On ihana kuunnella paperin rahinaa, kynän hiljaista raapsetta. Muistan vieläkin n. 20v takaa muutamia luokkakavereita, joiden piirtämisen katseluun en kyllästynyt koskaan...

2) saatan istua tuntikausia liukuportaiden juurella (missän vain ja milloin vain) katsomassa ihmisiä ja kuvittelemassa minne ja keiden luokse ovat menossa: lasten, vaimojen, miesten, rakastajien, rakastajattarien, hierojien, lääkäreiden, vihamiesten, kauppatädin, rehtorin, poliisin, työkaverin, businesskumppanin...keiden kaikkien luo menevätkään. Kuvittelen ihmisiä ihmisten ympärille.

3) en ärry eriävistä mielipiteistä vaan innostun niistä. Rakastan oppilaita, jotka laittavat hanttiin, turpa rullalla kulkevat ihmiset ovat minulle haaste ja pahimmmat äkäpussit -mielenkiintoisia. Kateelliset ihmiset ovat vaikeimpia, mutta -omituista kai- näen yleensä senkin aika koomisena piirteenä.

4) nauran väärään aikaan ja väärissä paikoissa ja väärille ihmislle. Mitä tärkeämpi ja koukeroisempi pönötys menossa, sitä varmempi nauru tulossa. Defenssiksikin jotkut nauramista kutsuvat, mutta olen diagnosoinut itseltäni vääristyneen ja huonon (=omituisen) tilannekomiikantajun. Nauran eniten itselleni. Nauran turhantärkeille ja pätemistä rakastaville ihmisille (usein siis itselleni noissakin tapauksissa).

5) siivoan aina järjestyksessä. En aina samassa, mutta jossakin järjestyksessä ja j ä r j e s t e l m ä l l i  s e s t i. Ihan sama kenen ja mikä kaaos, mutta järjestyksen juna etenee yleensä nurkasta kohti toista nurkkaa ja siistiä tulee...ilman keskeytyksiä. 

6) puhun itsekseni, keskustelen vakavasti tai nauraa hörötän kasvimaalla tai autossa tai vessassa tai keittiössä tai...joskus olen nolona, kun joku lapsista (tai lasten kavereista) yllättää...mies ei enää hätkähdä, saattaa kysyä et kuka se oli ;D

7) luen kaikki maailman joutolehdet jos vaan käsiini saan. Seuraan Ruotsin, Tanskan, Ison-Britannian ja Espanjan hovin elämää. Tiedän niiden sukulaisuussuhteet, tuoreimmat parit ja uusimmat vauvat (hulluinta on että olisi ihan täysi työ seurata omien sukulaisten ja kavereiden elämää, onnistun siinä kyllä kohtuudella, mutta en saa lopetettua noiden "toisten sukulaisteni" seuraamista).

8) en osta koskaan iltapäivälehtiä jos niiden kannessa on Saija Varjus, Timo T.A., Matti Nykänen, Karita Tuomola, Rosa Meriläinen, Ellen Jokikunnas tai Vappu Pimiä (eli en siis juuri koskaan).

9) harrastan tyhjiä hetkiä samoin kuin Susikairan akka. Ja samoin kuin Susikairassa, nukun missä ja milloin vaan, suu auki.