Huh huh, kotona on vaan niin mukavaa, siitäkin huolimatta, että ensimmäisenä piti suunnata pannuhuoneeseen, auton tyhjentäminen kesti tunnin ja eteisen selvittely sen jäljiltä toisen tunnin ja nyt  pyykkikonetta ei näy varmaan viikkoon sen vuoren alta (jäi kotitonttu ohjeistamatta pyykinpesun suhteen).

Kävimme siis sellaisen miniloman lapsosten kanssa. Pienellä budjetilla, isolla autolla ja apinan kärsivällisyydellä. En tiedä montako kertaa verenpaineeni heitti ylälukemia, mutta mm. seuraavat keskustelupätkät kohdistuvat jonnekin sinne 200kieppeille:

- Sikakuuma, sikakuuma, miks mulla ei oo hiihtotakkia?????

- No riisu se takki ja laita tuo varafleece päälle.

- Se on ihan tyhmännäköinen, täällä on ihan sikakuuma, mikset sää sanonu!!!???? (toiseksi vanhimman tyylitaju ei kestänyt vääränlaista takkia, ihan noin kuuma siellä ei ollut).

************

- Paljonko vielä, miksei tää lopu, en kyllä enää hiihä!!!

- No, tuota, kannattais, kun ei täältä tunturista oikein muuten pääse pois.

- Siis grrrrhhrhrh, eikö tuo oo vielä huippu, en kyllä jaksa tuonne asti, se on niin kaukana, mikset sää sanonu että se on noin kaukana, miksi me kierretään näin päin, oisit sanonu!!

- no mehän sovittiin porukalla, että kierretään näinpäin tällä kertaa (tunturilenkki on n. 20km ja tuohon suuntaan kierrettäessä tunturiin nousu on jyrkempi, mutta samalla myös hieman lyhyempi ja lasku on pidempi).

- No, en mää tienny että tää on näin tyhmää...!!! miks me tultiin tänne???!!!(seuraa kurahtelua, karjahtelua ja itkun yritystä, kuopusta otti niinsanotusti päähän nousta n.2km yhtäjaksoisesti)

***************

- äiti, mää unohin pyyhkeen...kotiin (blondi saunassa, juuri kun olin saanut kuorittua itseni vaatteista ja olin astumassa löylyyn)

- äiti, mää unohin rahat kämpälle (blondi täysi kaakaomuki edessä kassalla)

- äiti, mulla on rakot jalassa, onko sulla laastaria (muut ovat lähteneet jo ladulle, seuraa hiihtopuvun, ja sukkahousujen riisuminen, senjälkeen rakkolaastareiden etsimistä ja asettelua, pukeutuminen ja lähtöselvittely, veikkaan että tässä oli huippulukemat, kuopus oli ollut ladulla jo noin 15min omatoimisesti kun esikoinen sai monot jalkaansa vihdoin).

***************

Ja tulomatkalla oli vuorossa mm. Bibbedipoppedipuuta (Disneyn piirrettyjen tunnareita ja noin 11v vanha cd, ei tarvitse ehkä enää montaa vuotta kuunnella...). Osaan kappaleet ulkoa ja koko autolasti tietää ennen kuin seuraava kappale alkaa että mikä sieltä tulee ja hoilottaa mukana ennenkuin säveltäkään on kuulunut (erityisen rasittavaa) ja itse totesin mielessäni sadatta miljoonatta kertaa :

- Pinokkio laulaa tautisen väärin

- Baloo kuulostaa seksylle

- Maija Poppanen on hirveä

- Lampun henki on huippu (tässä tapauksessa Loiri)

- Olisin halunnut olla kärpäsenä katossa, kun Norsujen marssia on äänitetty, aivan parasta hupia kuvitella se setti.

************************

ps. Kävin aamulla heittämässä sen samaisen tunturikiekan yksikseni ja elän sillä viikon! Luistelin rauhassa, sen verran aikaisin ettei tarvinnut hokea päivää juuri kenellekään, hymyilin, kun aurinko lämmitti aamupakkasen tahkeaa latua ja nautin HILJAISUUDESTA!!!

pps. Loman parhaimmat naurut sain yhden seurueen typertyneistä ilmeistä kun keskellä erämaata huusin blondille (pienikokoinen ja tosi vikkelä ja hyvä hiihtämään), että HIIHÄ HIIHÄ (blondi oli juuri seisoskellut ja odotellut minua, kun kaivoin jostain älyttömästä syystä taas reppua ja huusin menemään porukkaan mukaan, saisin kyllä kiinni)...tuo seurue hiihti vastaan juuri kun kannustin lujaa luistelevalle pikkutytölle: hiihä hiihä...näin ajatuskuplat: natsi äiti, ihan hullu!!! Nauroin niille ilmeille n. 7km (sitten päästin kaakaolle).