Eläydyin eilen niin voimakkaasti sellaiseen tilanteeseen, että olemme ohittaneet oksutaudin ja voimme suunnata auton nokan kohti mummulaa. Kaikki menikin siellä oikein mainiosti. Esikoinen tosin oli uupuneen ja sairaan oloinen illasta ja päätimme, että kaikki muut saavat jäädä sinne yöksi, mutta lähtisimme esikoisen ja alfauroksen kanssa kotiin. Lupauduimme kotimatkalla viemään yhden täti-ihmisen kämpille opiskelupaikkakunnalleen, joten teimme ajellessa mutkan kaupunkiin...ja sekin meni vielä hyvin.

Mutta sitten. Saatiin täti pois kyydistä, kaksien liikennevalojen jälkeen esikoinen päätti yrkätä keskelle kaupunkia auton sivuikkunasta...ei ihan osunut asfaltille (auton kylki valui ja ikkuna oli "hieno")...törkkäsin refleksinä etuoven taskusta muovipussin ja komensin jatkamaan toimitusta siihen (onneksi pohjassa ei ollut reikää), sitten sohittiin ja sudittiin ikkunanpesuun tarkoitetuilla kosteuspyyhkeillä naamaa, autoa, ikkkunaa...ja sen jälkeen etsittiin roskapönttöä, johon yrkkäpussin voisi heivata...löytyi muutaman turhan kiepautuksen jälkeen sellainenkin ja toivon hartaasti että se tyhjennetään pikapuoliin, solmu ei ollut kovin luja...varsinaista ongelmajätettä. Muovipussissa pahalle haisevaa orgaanista sellaista (ei oikein tullut ekoajatukset mieleen kun yritin saada autoa hajuttomaksi, mutta nyt tässä kirjoitellessa vähän eko-omatuntoa kieltämättä kolkuttelee...)

Mutta. Varsinainen syy tälle kirjoitukselle on se, että sivistyin taas pikkasen tässä viikonlopun aikana...en vähiten siksi, että olen tappanut yöpöydälläni olevaa 5vuoden aikaista kirjapinoa vauhdilla (tällä hetkellä menossa Suksinin novellikokoelma Nuoren Vaganovin kärsimykset)...sillä mummulassa vahtasin reality-kuvaa suoraan ei BB-talosta vaan tuttavien navetasta. Lypsyrobottia hämmästellessäni (ja tehdessäni erittäin asiaankuuluvia ja älykkäitä kysymyksiä) sain tietää, että lehmilläkin on hierarkia. Pasmani menivät sekaisin. Kanoilla on. Sioilla on. Muurahaisilla on. Mehiläisillä on. Hepoilla on. Miksi kukaan ei kertonut että lehmilläkin on???? (mutta hetken ajateltuani se oli ihan loogista, nehän on naisia!!! Tietysti niillä on hierarkia...) Tämä ajatusrakennelmiani vavisuttava seikka tuli esille niinkin triviaalissa asiayhteydessä kuin siinä, että muutama lehmä etuili lypsyjonossa (menevät sinne aina kun huvittaa) ja tulin kysyneeksi lehmä-konsultiltani että miksi nuo muut vaan antaa noiden mennä....sinne meni tasa-arvo harha lehmänä olostakin!MM-UUUU!