Hurrautin uuniin justsa kaks pitkoa ja sen verran on aikaa nyt nakutella (että ehtii loppusilauksen köökiin ennen aamua...) kun ne pötkylät paistuu.

Vaikka en aiokaan hurtta-uutisia tässä enempiä kirjoitella niin silti tiedoksi, että matot on rullattuna edelleen vaikka eilen ja tänään ei ole tullut enää pissoja lattialle. En edelleenkän ole leppynyt ja kissojen kanssa luimistelen koiralle ja alfaurokselle ja välillä lapsillekin.

Ja miksikö leivon pitkoja keskellä kesää. No. Meillä on huomenna sellaiset vanhanaikaiset talkoot. Aion siivoututtaa innokkaalla ja toivottavasti erittäin runsaalla talkooporukalla vanhan puolen...plus paikkauttaa huopakaton siitä rötisköstä ja tyhjentää toisen päädyn, joka on ollut n. 30v epämääräisessä kunnossa. Siksipä on pitänyt tehdä muutamia valmistelevia toimenpiteitä:

- Roskalava: velipojan hommaama roskalava ilmestyi pihalle ankaran puhelimrumban jälkeen (ehdin ottaa jo muutaman tanssiaskeleen jätekuljetuksen palvelun kanssa, mutta velipoika kauhistui hintoja ja hommasi jonkun maalaisversion pihaan alta aikayksikön). Kiitos velipojalle.

- Ruoka: Paistoin 100 hirvelihapullaa, siskokultien ja esikoisen avustuksella (ketsuppi loppu ja kauppalistan joku kirjoitti leivinpaperiin, joka jäi pullapitkojen alle)

- Iltapala: Paistoin 4peltiä sämppejä, joista hävisi velipojan ja siskokultien ja omien hyeenojen suuhun yli puolet (huomenna syödään siis myös lisäksi kaupan leipää).

- Kahvitauot: Paistoin 5 peltiä pullaa ja 1 pellin pitkoja (letitän oikeaoppisesti kahdesta pötköstä ja neljällä hännällä) (tuskin maltan odottaa aikaa jolloin "apukäsiparit" eivät levitä jauhoja jokaiseen talon huoneeseen eikä pellit täyty ukoista, joulutortuista, koppuraisista kikkaroista jne. puren huulta etten marmata hukkaan menevästä taikinasta sillä yleensä ne kikkarat jäävät syömättä, jopa kissoilla).

Että näillä mennään. Jos hyvin käy eikä sada kaatamalla niin napsin muutaman talkookuvan ja länttää ne tänne.

Nyt menen tarkistamaan pitkot. Öitä sinne.