Selvisin. Neljänneksi viimeistä kertaa (enää kuopuksen kolmet synttärit) ja kärsin läpi karkki-, sipsi, kiljunta, pissa-, limsa-, sotku- ja hulinasetin.

Voin kertoa teille, että V-I-H-A-A-N- lasten kaverisynttäreitä. Niitä, joita pitää itse järjestää, niitä joihin pitää lapsia kuskata ja niitä joissa jostakin käsittämättömästä syystä pitää itse käydä...

Tämänpäiväinen hulina oli blondin viimeinen mahdollisuus kiduttaa äitiään näissä merkeissä (olen luvannut järjestää jokaiselle lapselle kaverisynttärit 10-vuotiaaksi asti ja sen jälkeen tehdään jotain KIVAA OMALLA PORUKALLA).

Päivän aikana sain kiristellä hampaita ja änistä:

- pissapyykille, kun yhden pikkuvieraan setti levisi vastapestyyn vessaan

- popcornin ja sipsin murusille perintömatoilla

- 5 (!!!) TUNTIA JATKUVILLE KEMUILLE (en hoksannut tarkistaa toiseksi vanhimman väsäämää kutsua, jossa ilmoitettiin vierailuajaksi 13-18!!!??? Ihme ettei lukenut että yötäkin saa olla)

- 4dl:lle puoliksi vaahtoutunutta kermaa levinneenä vastapestylle keittiön lattialle (ei kannata kysyä  miksi)

- täysinäiselle kokismukilliselle minun sylissäni, lattialla, sohvalla ja uudella MeNaiset lehdellä (yritin päivän ensimmäistä kahvitaukoa pitää)

- Salaa syödyille suklaamuffinsseille (yrityksistäni huolimatta yhtään ei säästynyt siskokullalle!)

- Morkkikselle, että en edelleenkään ole se kiva piirrä-leikkaa-leiki ja askartele äiti, jota kaikki muut äidit kuulemma ovat (synttäreillä ainakin)

- Esikoisen pyynnöstä hymyilin (irvistin) kun häädin loppuja kavereita ulos talosta (sanoi ettei olisi IHAN NIIN NOLOA jos edes yrittäisin olla ystävällinen PLUS että nekin kasvaa joskus aikuiseksi ja saattavat olla äänestämässä, tämä pisti hiukan vakavaksi mutta yritin puolustautua sillä että äänestäjien muisti on lyhyt)

- Sain kuulla olevani todennäköisten pohdintojen kohteena: "se niiden äiti on ihan kauhee" "hirveen kiree" "äkänen ku mikä" "siellei saa tehä mitään" jne. Mutta nämä siis spekulaatiota (ei minun vaan jälkikasvun ja aikuisten ystävieni)...

Ilta koheni edetessään ja saadessani keskusteluseuraa ja siskokultia ja suloiset kummitytöt luokseni. Enää en edes muista montako lapiollista herkkumuruja meni roskiin...muistan vaan kummitytön mutrusuun ja uniset silmät ja pehmeän posken.

Ja nyt on rauhallista. Seuraaviin synttäreihin on aikaa yli kuukausi ja sain neuvoteltua vierasmäärän puoleen tämänpäiväisestä! (hiphuraa!  Seuraavaksi neuvottelen että siellä syödään puuroa, juodaan teetä ja leikitään mykkäkoulua!!!) Onnea kaikille päivän (ja yön) synttärisankareille!