Tämän viikon perjantaina on kuntamme kyläyhdistysten yhteistuumin järjestämä perhetapahtuma paikallisella virkistysalueella. Ohjelmassa on makkaranpaistoa, nokipannukahvit, lettuja, kylien välisiä kilpailuja (esim. nännikumin heittoa, tandemhiihtoa, köydenvetoa, sekä onnenpyörä, arvontaa, muksuparkki ja ilotulitus). No, kuten voitte arvata työryhmä, johon kuulun, on kokoontunut muutaman kerran ja sähköposteja on lennellyt. Tänään pidimme viimeisen palaverin ennen varsinaista päivää (huomenna kokoonnumme omalla kylällä tekemään kyläesitettä sekä muuta oman kylämme ohjelmaan kuuluvaa rekvisiittaa). Ja koskapa toiminnan tuoksinassa on sattunut pari hupaisaa episodia, niin ajattelin jakaa ne teidän kanssanne (plus toivotan lukijat erittäin tervetulleeksi Rantakylän montulle pe klo 18.00 alken!!!)

Istuin reilu viikkoa sitten sihteerimme kotona ja nauraa hihitimme (kirjoitimme kyläsuunnitelmaa väsyneinä). Suunnitelmaa väsätessämme teimme samalla perjantain tapahtumaa varten muistilistaa. Jostain syystä pollarilupa tulikin minun hommattavakseni ja hihitellen täytimme hakemusta. Yritimme ruksia kaikkin mahdollisiin kohtiin ei, ei, ei tule, ei emme halua, ei emme järjestä ja yritimme kaikkemme ettei epävirallinen ja epämuodollinen tapahtumamme tarvitsisi ihan kaikkia Neuvostoliiton ajan malliin laadittuja planketteja, lupalappuja, lippuja, hakemuksia, kaavakkeita, maksuja ja sitä rataa. Jossain hihittelyn välissä totesimme että laaditaanko liikenteen ohjaussuunnitelma...ja koskapa väsymys oli turruttanut aivomme laadimme sen ihan omaksi iloksemme, karttoineen päivineen (värikynät puuttuivat etten saanut kiellettyä ajosuuntaa oikean väriseksi vaan piirtelin siihen epäselviä nuolia ja kirjoitin kelt. pun jne.[en kuitenkaan tuhertanut kukkia] hmmmm, mutta muistaakseni sutasin johonkin kulmaan ihan pikkuruisen auton.

No. Pollarien bongailun toivossa sitten marssin paikalliselle asemalle ja petyin heti ovella: POLIISIASIOISSA KÄYNTI OIKEALTA (pollareita sisällä), LUPA-ASIAT: KÄYNTI SYVENNYKSESTÄ (ei pollarin pollaria!). Ja kuinka ollakaan:  piti olla liikenteen ohjaajat (yksi sekava puhelinsoitto ja pari sekavaa tekstiviestiä) ja liikenteen ohjaussuunnitelma (täti lasin takana näytti vähän hämmästyneelle, kun kaivoin "suunnitelmamme" laukusta), 2 järjestyksen valvojaa: "ei, ei liikenteenohjaajat voi toimia samanaikaisesti järjestyksen valvonnassa"(yritin luovaa ratkaisua) ja sitten hölkättiin: kunnantalolle, amikselle, kunnantalolle ja pollariasemalle takaisin. Amikselta sain nuorukaiset, ja JV-miesten hetut oli asianmukaisesti kauppalapun takana muistiin suherrettuina: täti lasin takana ei enää hämmästynyt...Lupa-asiat pitäisi olla nyt kunnossa. :D oisittepa nähnyt sen hienon lo-suunnitelman!!!Vapaalla kädellä piirretty ja autot ja kaikki!

Tämän päiväisessä palaverissa ainoa miespuolinen edustaja hävisi palaverista, kun siirryttiin puhumaan lättyjen paistorasvasta (miksi?)....ja tiedottaessani kokouksen kulusta naapurikylän yhdistyksen pj:lle palaverin päätyttyä,   huomasin keskustelevani siitä, pitäisikö liittyä maa- ja kotitalousnaisiin ja kesken kaiken rauhallinen rupattelu päättyi vonkaisuun:

" EI, H*****I, MUN TÄYTYY MENNÄ, MEIDÄN LEHMÄT ON KARANN...."

En edelleenkään tiedä pitäisikö liittyä niihin naisiin ja mistä oikeastaan keskustelimme ja saiko pj selville, mitä olimme sopineet hänen varalleen. Perjantaina sen näkee...tulkaa tekin katsomaan! (Jos ette pääse niin räpsin kameralla kuvia, jos muistan ja ehdin) :D

Ammuu sinnekin.