Pakko kirjoittaa. Niille, joilla tekisi mieli kadehtia; piristykseksi, niille joita ärsyttää; naurettavaksi ja niille, jotka tuntevat meidät; ihan vaan huvin vuoksi. Alfauros ja minä olemme suurehkojen perheiden esikoisia. Ns. tyhjästäkin on välillä nyhjäisty. Alkutaipaleelta lähtien (kun löimme muovikassimme yhteen) työnjako taloudenhoidon suhteen on ollut seuraava: minä hoidan maksut, laskut, ruuan ja menopuolen, yhdessä (tai alfauros yksin) hoidetaan se tulopuoli. Opiskeluajan jälkeen leipä on välillä leventynyt ja välillä kaventunut (lähinnnä minun työttömyysjaksojen tahdittamana) ja tulopuoli on vuosi vuodelta enemmän kallellaan alfauroksen selkänahkaan.  Yksi episodi "tehokkaasta taloudenhoidostani" on jäänyt mieleen erityisesti. 

Alfauros oli aloittanut yliopistosairaalajakson erikoistumisessaan ja paiskinut tosissaan töitä kevään ajan. Toukokuun tilin piti olla hyvä (ja olikin) ja kesken työpäivän (kevään ensimmäisen lämpimän päivän innoittamana) alfaisa oli päättänyt hövelisti tarjota kaverilleen jäätelön sairaalan kanttiinissa. Kaverukset marssivat automaatille, josta alfauros valitsi nostettavaksi 20e. Ei noussut. Tili oli miinuksella. Yskähdelleen alfauros toimitti asian kaverilleen, joka sitten vinosti hymyillen oli tarjonnut tuutin tohtorille. Ja että mitenkö näin. No. Mitäs meni ottamaan förskottia (oli tankannut edellisenä iltana ja oli unohtanut sanoa siitä minulle, joka puolestaan olin maksanut tilin tyhjäksi laskuihin...sillä muutama vuosi sitten olin töissä ja palkkapäiväni oli kuun 15.pv ja jostain kumman syystä alfauroksen palkkapäivä on 16.pv (edelleen) ja tehokkaana ihmisenä maksoin aina laskut silloin 15.pv ja laitoin ne vaan alfauroksen tililtä erääntymään 16.pv...tarkalla summalla. )

Enää en uskalla ottaa riskiä, että alfauroksen viikkoraha ei riittäisikään tuuttiin. Maksan laskut samana päivänä kun rahat tulevat ja jätän vähän joustoa...tosin, viikkorahan nostamisestakin on keskusteltu: 10e ei kuulemma riitä edes panoksiin (???).

Mutta. Yhdessä asiassa koen olevani todellakin etuoikeutettu. Minulle on annettu mahdollisuus kokea yrittämisen riemu. Ilman alfauroksen raatamista se ei olisi MITENKÄÄN  taloudellisesti mahdollista ilman velkaa. Ja sitä ei ole vielä tarvinnut ottaa, siis siiihen yrittämiseen. Kaikkeen muuhun kyllä sitten ihan liikaa. Opinnoista lähtien.

Ciao sinne! Saa nauraa!