Ottaa nyt vaan päähän muutama asia:

- sain perjantaina illalla ja lauantaina aamulla puhelinsoitot kylämme mukavilta ja ystävällisiltä ja hyväntahtoisilta ihmisiltä, molemmilla oli sama asia: voisinko majoittaa ranskalaismiehen, joka kävelemällä on kulkemassa kohti pohjoista, tutustuu samalla suomalaiseen kulttuuriin yöpymällä (ja kai myös syömällä ja peseytymällä) perheissä (ilmaiseksi ja suomalaiseen vieraanvaraisuuteen luottaen). Miksi? Häh? En minäkään lähde Ranskaan talsimaan ympäriinsä ja kerjäämään ruokaa ja pummaamaan yösijaa (sitähän se on)...otti päähän sanoa ei, siis vaikka iso talo onkin niin ainoa vapaa sänky on yläkerran aulassa ja yläkerrassa nukkuvat kaikki lapset. Laittaisinko sinne jonkun uppo-oudon miehen nukkumaan, NOWAY. JA sitten otti päähän se, että niin monen ihmisen pitää huolehtia yhden ihmisen itsekkäästä toiminnasta, en edes halua tietää montako puhelua tai tekstiviestiä tyypin takia on pitkin Suomenniemeä vaihdettu. Plääh. Ärsytti vaan. Mutta itsellenikin yllätykseksi sanoin EI enkä edes yrittänyt etsiä tilalle yöpaikkaa.

- Tänä aamuna ajaessani varoin visusti ylinopeutta ja puhumasta kännyyn ilman piuhoja. Ärsytti. Kuuntelin radiosta uutisia ja ärsytti kaikki uutiset lakkoilevista ihmisistä. Miksi just nyt pitää aloittaa lakkoilu, kun muutenkin liikutaan veitsenterällä? Ja sitten uutiset saatiin kuulostamaan sille, että siellä vaan vedottiin siihen, että työnantajan pitää sitoutua sopimuksiin ja alkavat lakkoon siksi ettei niitä ole noudatettu...noooh, tulipa vaan mieleen (ja oikeastihan en mistään mitään tiedä) että aika vaikea sitoutua esim. maksamaan mitään lisää jos ei ole millä maksaa. Sekin ärsyttää, että aina työnantaja saadaa näyttämään jollekin roistolle, joka vaan pistää omaan lihavaan takataskuun kaiken ja rääkkää työntekijöitä tahallaan. Plääh. Aika yksipuolista siis se mediankin viesti. Huoh.

- Ärsytti  kun Koivuranta ei jaksanutkaan loppuun asti, yritin hiihtää ruudun vieressä apuna mutta eipä auttanut. Hö.

- Yritin saada toimiston sälekaihtimen kunnolla niin eiköhän jumittunut vinoon ja repsotti. Ärs.

- Kävin sähköpostikeskustelua, jossa ei ollut muuta kuin pätemistä, tärkeilyä ja lällätystä vastapuolen osalta tarjolla. Hampaiden narskuttelun kera sain puristettua ystävällisen viestin vastaukseksi. Narsk.

Nooh, aurinko paistaa ja sen suhteen ainoa ärsytys on ettei tänään ehdi ladulle (oivoi miten ihanaa eilen oli!!!) illan valtuuston seminaarissa pohditaan vaihteeksi mm. kyläkoulujen kohtaloa.

Täältä tähän. Nyt meen.