Niinkuin aina, myös tänä keväänä, hyrrä pyörii, aika kiitää ja työt lisääntyvät mitä lähemmäs toukokuuta päästään. Vielä ei kuitenkaan maitohapoilla mennä! Onneksi. Tänään oli ihan uskomattoman hieno ja keväinen päivä, ihan tervetullutta vaihtelua viime viikon räntäsateelle. Korkkasin 2 koneellisella pyykkiä pyykinkuivatuskauden ulkona...ja aaah sitä riemua.

Vietettiin sunnuntaina myös velipojan (nuorimman sellaisen) valmistujaisia. Minun lahjani oli antaa tilat ja ruoka koko köörille, about 50 ihmistä veti massuun hirvenlihaa ja kantarellimuhennosta. Hyvää oli, vaikka itse sanonkin. Parasta oli, että iso osa sapuskasta ja etenkin lisukkeista tuli nyyttäriperiaatteella ja hämmästyttävää kyllä - juuri mitään ei jäänyt yli.

Valmistelin lauantaina juhlia ja häädin nuorimmaiset apinat alfan kanssa naapurikylän maamiesseuran retkelle RAATTEENTIELLE. Hämmästyin itsekin, että sain sinne matkaan myös yhden velipojan lastensa kanssa sekä talkkarin. Vieläkin naurattaa matkalaisten referoinnit päivän retkestä! Apinat oppivat myös uuden sanan: alkaa r:llä, sisältää y:n ja päättyy ä:hän. Joo- tietävät nyt että sana kuuluu hissan tunnille.

Olen myös kiertänyt kepulandiaa, mikä parasta välillä myös hyvässä seurassa (muussa kuin omassani). Yksi parhaimmista reissuista oli Hailuotoon. Piti soittaa vaalipäällikölle useita puheluja, kun ensin a) unohdin tulostaa enirosta kunnon ohjeet (mutta huh- Hailuodossa on vain yksi tie) b) jänskätti lauttamatka, etenkin itsenäinen suoriutuminen siitä (onneksi ohjeet ovat selkokielellä ja nuolet riittävän isot), en tehnyt mitään äkkinäisiä liikkeitä enkä nojannut mihinkään ylimääräiseen, pysyin lautalla meno- ja paluumatkan c) muuten vaan tuli henkisen tuen tarve...Sain myös ohikiitävän rauhallisen hetken ja ihailin näitä, tämä voima on minun valintani (mm.):

Tässä olen kuntaliitos-päätöksiä seuratessani myös

-iloinnut TT EM-kullasta: hienosti ponkastu! Aivan mahtavaa!

- perustellut miksi vaihdamme Kylätaloon uudet ikkunat emmekä talkoilla tai leireillä halua entisöidä niitä (talo ollut käyttämättä n. 20v, talkoilla käyttövalmis ehkä seuraavan 20v kuluttua, tarvitaan se käyttöön N_Y_T ) lupasin kuitenkin että säilytämme vanhat, siihen tosin tavitaan vielä hallituksemme päätös

- seurannut jalkapallokauden aloitusta meillä ja muualla JEEE-EEE!

- tilannut plexejä kasvihuoneeseen (vaihdan rikkimenneet lasit muovikennolevyihin, ei kovin ekologista mutta kestävät niin paljon paremmin), vienyt pari parempaa takkia pesulaan, kuskannut unohtuneita tavaroita sinne ja tänne, varannut autolle huoltoaikaa, koiralle eläinlääkäriaikaa, järkkäillyt lapsille soittari-aikaa ja tutkintokyytejä jne. miten paljon sälää normaali päivään voikaan mahtua? Aini- pitää vielä tehdä sähköinen ilmoitus mus.opistolle- tänään. Tosin taitaa olla jo huominen, siispä, heipat taas.

Täältä tähän.