Eletään 2000-lukua ja tietoyhteiskunnassa. Elämää on helpottamassa paljon tekniikkaa. Miksi sitten

- Nettiyhteys työpaikalla mokkulan varassa tarkoittaa sitä, että tipahdat ns. kyydistä n. 5 kertaa tunnissa?

- Sähköpostin ylläpitäjän palvelu on välillä sitä, että lähetät postin, huomaat että ohops, jumii, jumii, no etpä lähetäkkään kun juuri siinä odotellessa sinut heivattiin ulos järjestelmästä

- Soitat kotoa puheluita, kukaan ei kuule sinua ja puhelusi loppuvat välillä seinään (kenttä loppuu), soitat operaattorille ja saat vihdoin vastaukseksi, että asut katveessa, siis että 3g ja gsm arpovat koko ajan puhelimesi kanssa kumpaa käyttävät, 3g on loppumassa ja gsm alkamassa, ymmärtäisin tämän jos asuisin erämaassa, mutta 300m päässä talostani kulkee E75 eli nelostie, kaupunkiin on autolla 20min ajomatka (30km) ja lähimpään taajamaan 6km. Kuvittelisin asuvani hyvien yhteyksien päässä...kuvitelmaa kaikki. Vaan eipä ole tulossa muutosta (pääministerimmekin sanoi että tietoyhteydet päivittyvät markkinoiden mukaan...miksi?) sillä yhteydet eivät päivity ennenkuin asiakaskuntaa on riittävästi...siis missä, Rantsilassa?

- Huomaat reissun päällä että unohdit puhelimesi laturin kotiin, toiveikkaana kyselet kanssakumppaneilta laturia lainaan...15 puhelinta, 15 erilaista laturia, joista yksikään ei sovi omaasi. Miksi? (no ei se nyt niin vanha ole se minunkaan...)

- Polkupyörän rengas on hajalla, menet ostamaan uutta numerosarja  mukanasi...tulet kotiin ja huomaat että yksi lukupari olikin yhdellä pieleen --> rengas ei sovi, harrastat autolla ajamista ja vaihdat renkaan alan liikeessä, samantien sisuskuminkin, kotona huomaat ettet saa sitä sisusta paikalleen, joku ehtii sohia sitä meisselillä (vaikka kuvassakin kielletään se), huomaat että sisuskumi on rikki, paikkatarpeet niin vanhat ettei niillä pysy paikka paikallaan, menetät hermot ja menet ostamaan lähimmästä marketista (aika pitkä matka sinnekin) a)uudet paikkatarpeet b) varasisuskumin, (vääränlaisen) c) oikean kalliin sisuskumin, johon päädyt ja harrastat taas autoajelua kauas...miksi ne renkaat ei vois olla jotain siihen suuntaan kuin traktorissa (mitäpä noista ajo-ominaisuuksista kunhan kestäisivät). 

Nooh, nyt on rengas paikoillaan, apina pyöräretkellään. Puhelin ladattu, kotipuhelut puhuttu töistä (täällä riittää kenttää) ja sähköpostin ylläpitäjääkin tervehditty....Kyllä se tästä.

Huomenna Leidit lähtee lentoon ja sunnuntaina ois tarkoitus syödä kakkua...vielä ei oo Fröningen täti käynyt meillä.

Kaikille Suomenniemen äideille hyvää äitienpäivää, riippumatta siitä kuinka turhana sitä pitää. Ja niille, jotka tahtoisivat äidiksi, tehkää hyvä teko ja ostakaa Naisten pankista 25e lahja itsellenne, annatte sillä työpaikan/mahdollisuuden jollekin urhealle naiselle, jolla on vähemmän elämässä kuin teillä.

www.naistenpankki.fi/fi/