Lippu on salossa, nurmikko leikattu, talo siisti (edelleen rippijuhlien jäljiltä), hyvä matsi menossa (paitsi että Torres filmas aika pahasti just) ja kaapit täynnä ruokaa...juhannusta vietellään, ihanaa on vaikka sääskiä on aika rouheasti. Kotijuhannus menossa. Ei minkäänlaista aikataulua mihinkään. Täydellistä!

Tuossa hetki sitten palailin alfan ja koiran kanssa kävelylenkiltä ja hekottelin a) koiralle, joka välillä hyppää niin kuin leijona pusikkoon (luulee olevansa kissa ja saalistavansa myyriä) b) kesälle, joka kauneudestaan huolimatta saa välillä ihmiset tuskastumaan (milloin on kuuma, milloin sääskiä, paarmoja milloin ukkonen rikkoo kaikki digivermeet) c) lapsille, jotka vuoronperään sairastavat "kesänaloitustautia" (joka vuosi vähän erilainen, mutta aina kaikki käyvät läpi jonkinasteiden kuumetaudin) d) itselleni kyynelehtimässä, tällä kertaa aussiystävän väitöskirjan kiitoksille (aussiystäväni on Suomessa!).

Muuten kaikki hyvin. Ensimmäiset salaatit syöty retiiseineen ja sipuleineen kasvimaalta. Porkkanapenkit kitketty ja valkosipulit rehottavat. Kasvihuoneessa on vähän toisenkäden vuosi menossa...taimet nuupottavat ja muista kesistä poiketen en  jaksa yhtään ressata niitä. Olkoot, kuolkoot jos kuolevat, ostetaan kaupasta kurkut ja tomskut tänä kesänä jos niikseen menee.

Tänään sattui esikoiselle, hänen ystävälleen ja toiseksi vanhimmalle huvittava juttu uimareissullaan. Polkivat pyörillä reippaina tyttöinä 10km päähän soramontulle ja olivat istahtaneet maahan, vaihtaneet biksut päälle, ja ihastelleet ääneen kunka ihanaa ja rauhallista on. Siinä samassa montulle oli pölähtänyt lapsiperhe autoineen, toinen autolasti kahden koiran kanssa ja kaiken huipuksi metsästä oli monttuun työntynyt kaksi hevosta ratsastajineen. Vesi oli kuohunut ja paska lillunut. Tyrmistyneen tytöt olivat istuneet hetken rannalla ja tuumanneet että eivät taidakaan uida. Onneksi siskokulta tuli illanpäälle kylään ja otti tytöt mukaansa mökille rantasaunaan ja uimaan. Itse olen salaa tyytyväinen hevosenpaskaan; menee tovi ennenkuin taas mangutaan sille kuopalle uimaan...

Tänään torkahdin uudelle terassille pikku päikkäreille. Maistui uni makealle ja huomasin siinä samalla ettei laulurastas enää laula. 

Näihin tunnelmiin: Sinne ruudun taakse ihanaa, levollista ja kaunista Juhannusta!