Tuholaisten torjunta on taas ajankohtaista kuistilla, puutarhassa, suussa ja sisällä. Kissa sai matokuurin, jäniksille pitäisi viritellä verkkoa, kuopusta on käytetty hampaanpoistossa (tästä lisää tuonnempana) ja hiirenliskut on vireessä.

Käytiin se Hesan reissu ex-vaalipäällikön kanssa. Siskokulta kysyi eduskunnassa myötätuntoinen ilme naamalla: "miltä tuntuu" ja oikein kuulostelemalla kuulostelin itseäni ja vastasin: "ei niin yhtään miltään". Kiva oli käydä, nähtiin taas valtiopäiväsali, istuntosali (vaikka patsaiden nimet oli vielä vähän hakusessa), työhuone ja kuppila. Syötiin makoisa lounas ja höpöteltiin maalaisjuttuja Benille (hissien luona) ja Jakobille (hississä). Ja tulin siihen tulokseen (harvalukuisten käyntieni jälkeen) että jos eduskunnassa haluaa nähdä tärkeitä ja vähemmän tärkeitä ihmisiä niin kannattaa vaan ajella hisseillä ylös alas. Kokeilin myös hyppää ja kuole-hissejä ja toisin kuin kuvista ja uutiskuvasta voisi päätellä, ne menevät aikasta nopsaan ja tarkkana pitää olla että kapean hameen kanssa pääsee kyytiin ja pois...tyylillä. Tarkennukseksi vielä: en kaatunut.

Samaisella reissulla käytiin Viikissä. Vaikka vasikat olivat ihania niin silti totesin pihalla lammasmuoreja rapsuttellessani, että olen enemmän mää- kuin muu-ihminen. Vieläkin harmittaa ettei kuvattu toisiamme suojapuvuissa.

Puuhakas viikkoni huipentui perjantaina hammaslääkärireissuun kuopuksen kanssa. Ilmoittaessani aamulla, että poisto on muutaman tunnin kuluttua; alkoi vintistä kuuluva apua-protestointi. Kuopus vaati ennen operaatiota a) rahapalkkaa (kärsimyksestä) b) äitiä hoitohuoneeseen (henkiseen tukeen) c) jotain kivaa tekemistä (jälkihoitoon)...lupasin kaikkea sillä hammasta oli jo hoidettu kaikilla mahdollisilla tavoilla eikä mistään ollut apua vaan märkäpatti kasvoi kasvamistaan. Siispä poistoon vaan. Itse toimenpide kesti n. 30sekuntia. Potilas oli ällistynyt kun homma oli ohi, tuntien itku, tärinä ja holtiton kauhu oli ohi niin nopeasti ja hammaslääkäri (joka sattui olemaan sukulaismies) totesi rauhalliseen tapaansa, että "menipä hyvät jännät ihan hukkaan!". Eipä ole tarvinnut pitkään aikaa pidätellä naurua niin paljon kuin silloin. Kuopus totesi parkkipaikalla: "ainakun pitää hammas irrottaa niin V saa sen vain tehä!" Minä taas totesin että jos minusta riippuu niin hampaita ei tarvitse enempi poistella, senverran on tiukka pesukuri taas, meinasi jo höltyä.

Mutta nyt, hauskaa syksyä ja alkutalvea tahoillenne. Eilen sain olla kuuntelemassa Louhivuorea; vähän hymyilytti kun hän puhui rouvasta. Hyvä koulutus oli :) vaikka en olekaan ehdokkaana itse.