Olipahan se piirikokous sitten lauantaina. Päällimmäisinä tunteina ovat edelleen - ällistys (näinkö tämä tosiaan meni), ilo (niiden puolesta jotka onnistuivat) ja harmitus (meille kun petyimme)...no sen verran löysin kuitenkin itselleni olalletaputtelun aihetta, että parin muun "hävinneen" kanssa edustimme kokouksessa harvalukuisina...muutenhan meitä oli siellä 500 kepulaista päättämässä tärkeistä asioista. Ja kyllä se demokratiakin toteutui, 15 listalla olevan hallussa on 79,7% annetuista äänistä, että ihan pitää olla siitäkin tyytyväinen...Soittaa hurautin ja sain vetoapua esilaulajalta (peruturvaltk pj) ja ympäristöministeriltä...tahtina oli "reippaasti uutta nousua kohden". Käytin myös muutaman puheenvuoron, avoimuuden, tasapuolisuuden, uuden ajattelun ja pettymyksen sietämisen (ja kääntämisestä voimaksi) näkökulmasta, sekä Juhon, Juhan, Ritva-Liisan ja Kyöstin ehdokkuuden puolesta (pääsivät kaikki listalle). Nyt sitten mielenkiinnolla odotan, missä roolissa saan nämä vaalit käydä. Tällä viikolla selviää.

Syksyn sattumuksia tässä kertailen, että yksi hienoimpia hetkiä on koettu köökissä: ensimmäisen pakkasyön jälkeen istuskelin aamukahvilla ja katsoin kuinka kuulaassa auringonpaisteessa kimmeltävät tuomen lehdet satoivat hiljalleen joen penkalle, uskomattoman kaunis näky. Niinkuin valtavia, värikkäitä lumihiutaleita leijumassa maahan.

Olen myös muistanut rakasta ystävää ennen operaatiota, toista ystävää kamppailussa hirviöitä vastaan, ystäviä ja tuttuja taloushuolissa, remonttihuolissa, muuttorytäkässä, olen talkoillut, etsinyt englanninvihkoa, lepuuttanut silmiä ihmisissä ja ympäristössä, halannut isovanhempia, siskokultia, kummilapsia, rakastanut  ja passanut apinoita, hermoillut, jännittänyt, raivoillut ja kaahannut väsyksissä, mutta kokolailla, täysillä, elänyt syysvärikkäitä päiviä. Mukavin tapa aloittaa aamu on sellainen kuin tänään; ripustaa ulos aurinkoon pyykit, istua rauhassa aamukahvilla isäpapparaisen kanssa ja kyläpolitikoida hetki ennen säntäilyä. Tällä viikolla tiedossa valtuustoseminaari Vuokatissa ja muutama tärkeä päätös sitä ennen. Niistä ajallaan. Ainiin. SEHÄN piti kertoa. Sain VIHDOINKIN hommattua sähkömiehen ja tiedossa on helpotusta pannuhuoneessa istumiseen!