Työttömyydessä on hupaisat ja hyvät hetkensä:

- voi istua kalsareissaan keskellä päivää tietokoneella, jyrsiä porkkanaa ja surffailla ihan missä haluaa, eikä tarvitse miettiä salliiko työnantaja Facebookissa käynnin vai ei, saako kirjoittaa blogia vai ei. Saa. Sallii.

- voi miettiä lämmittäiskö uunia, lämmityskattilaa vaiko puuhellaa. Yleensä lämmittää kaikkia niitä, ehtii kyllä.

- saa tehdä niin työlästä ruokaa ja niin hitaasti kuin haluaa, ruoka ehtii kuitenkin jäähtyä ennenkuin syöjät ovat paikalla. (Kinkkua en ole vielä paistanut.)

- ehtii tehdä rästihommia, kuten oikoa tipahtaneita hyllyjä (tai vinossa olevia), selvitellä vaatemyttyjä (niitä löytyy jännistä paikoista), voidella kunnolla suksia (pohjaparafiini, sulatus, tasoitus, luistovoide, sulatus, tasoitus, harjaus jne.), silittää vaatteita (ei, alushousuja en vieläkään silitä)

- tutustua mol:in sivuihin tosi hyvin, tiedän Pohjois-Pohjanmaan kaikki julkisesti avoinna olevat työpaikat, saattaa joskus olla siitäkin tiedosta hyötyä (or not)

- päivän lehdet tulee luettua tosi tarkkaan (siinä on vaan se huono puoli että nauramisen sijaan joskus ÄRSYTTÄÄ niin sairaasti ne jutut)

- tulee nähtyä naapureita ja isäpappaa tuplasti

- tulee potkuteltua uudella potkurilla! 

- saa tehtyä kokousmuistiinpanot ja valmistelut rauhassa, eikä tartte lukea muistioita autoa ajaessa (no ei vaiskaan, enhän minä koskaan semmosta, mitä nyt yhesti punaisissa valoissa odottaessa tsekkasin yhen asian)

- saa työ(ttömyys)antajan luvalla rupatella yksityisasioita niin paljon kuin haluaa (ja kelle haluaa), maksella laskuja silloin kuin haluaa, poistua työpisteiltä silloin kuin huvittaa ja ottaa päiväunet aina kun ehtii (aika usein ehtii)

- voi käydä sivakoimassa tai kuntosalilla aina kun huvittaa 

- ehtii ällistellä pieniä asioita(=miksi koira aukaisee kopin ikkunan -28steen pakkasella? Miksi halot ovat taas loppu? Miksi vintin lattialla on kasa epämääräisiä silppuja? Milloin postilaatikko uppoaa kinokseen? Mistä saisi edullisimmin Biolanin kompostorin? Miten hienon näköisiä lumiset puut ovat? Miten sininen taivas jo on! Päivä on pidentynyt! jne.)

Nyt tuumailen voinko lähteä yhteen seminaariin Luontokeskukseen vai en. Aiheena olisi kosteikkoalueiden mahdollisuudet tällä seudulla...Pakkasta on vaan niin paljon ettei Hopeanuoli käy eikä kuku ellei sitä saa lämmitykseen seminaarin ajaksi. Mietin vielä.

Hauskaa loppuviikkoa sinne ruudun toiselle puolelle!