Pahoittelut päivitystauosta, mutta on ollut pientä puuhasteltavaa tässä. Otsakkeen sain, kun olin tänään töissä tipahtaa useamman kerran penkiltä, tuolilta ja istuimelta, kun piti nauraa niin kovasti. Jaa, että millekö. No:

a) toisten eväille (joulumatka hankittu, säästökuuri aloitettu)...muut syövät sivistyneesti ja keskittyvät omiin eväisiin, mitä tekee Sipulix? Saa slaagin kun näkee että yhdellä on parsaa (se kuulemma ....ö....p ja a ja nettaa)lehtipihviä, sienisalaattia, fetasalaattia ja valkohomejuustoa, eväänä...ja tietenkin uteliaana kyselee muiltakin että mitä tuo on, mitä sulla on ja mitä nuo on...ja saa samalla kuulla että tulee vatsa kipeäksi kun nauraa ja syö samalla (tulihan se, posketkin vähän kun piti jyrsiä omaa ruisleipää ja käkättää samalla) b) miesten karvoille...mietittiin että miksi oikein karvaiset miehet jaksaa hämmästyttää ja pitääkö niitä karvoja pestessä ja sukiessa jossain vaiheessa vaihtaa shampoota kun edetään yläkerrasta alakertaan (tämä keskustelu etenkin tiivisti Sipulixin korkealentoisen ajatuksenjuoksun) c) kaikelle ja ei millekään, siis semmoista yleisluontoista hervotonta hihittelyä joka välissä.

Sipulixi on myös yllättänyt itsensä oudohkoista paikoista ja tilanteista:

a) huomasin sepostavani jotain työhöni liittyvää kollegalle isoon ääneen, sylki roiskuen, lievästi sanottuna innoissaan ja tuhertavani jotain todella epäselvää fläppitauluun (yritin rauhoittua mutta minkäs teet kun on innoissaan niin on innoissaan)

b) etsimästä en-fi sanakirjasta sanoja talkoot, rapistua, elpyä ja tasoite...teimme englanninkielisen raportin onnistuneesta Kylätalon maalausprojektista

c) juossut nakuna pitkin öistä peltomaisemaa, huvikseen (saunottiin elojuhlissa savusaunassa ja ehdin sanoa että lapsena sitä aina tässä vaiheessa juostiin pellolla nakuna niin ennenkuin lause oli lopussa, oli kaksi kylähullua jo viipottamassa puolessa välin peltoa ilman rihman kiertämää, pakkohan sinne oli itsekin painella perään ja joo-oo, oli se vapauttavaa ja ei- ei oltu edes humalassa)

d) mulkoillut napaan asti yltävää papparaista vihaisesti tanssikurssilla, kun erehtyi valittamaan Sipulixin mekkoa liian liukkaaksi ja "hankalaksi viedä" (*mulkaisu*)

e) päällystänyt tuhottoman määrän kirjoja kontaktimuovilla (otin aikaa: 1min 16s/kirja nopeimillaan ja  ilman paukkuja) tähän selitteeksi, että yläasteella olin TETissä kunnan kirjastossa ja tätit siellä ihastelivat kontaktointitaitojani jo tuolloin, elikkäs nopealla laskutoimituksella...26 vuotta lisää harjoitusta on tehnyt, ei nyt ihan mestaria mutta eipä paljon muutakaan, toinen bravuurini on lahjapaketit, saan siistiin pakettiin vaikka mimmosen tursakkeen ja ei mene teippiä kuin muutama palanen...kiristelen säännöllisesti hampaita Pentikillä, Stokkalla tai Marimekolla tms. jossa neitokaiset tekevät hidastetuin liikkein suorakulmion mallista pakettia IKUISUUDEN ja lopputulos on ihan sama kuin omassa 10 tsekunnin suoritteessa. Tähän selityksenä kummisetäni radioliike, jossa lapsityövoimana useana jouluna olin käärimässä paketteja ja miksikö, no siksi kun olin niin NÄPPÄRÄ. Oi niitä aikoja. Onneksi jouluisin saa vähän tyydyttää tuotakin tarvetta.

Mitäkös muuta...olin unohtanut kesäkurpitsan kasvimaalle ja hakiessani jöötiä sisään oli sillä mittaa 47cm ja painoa semmosen tuhtin tyttövauvan verran. Valkosipulit ovat huonossa hapessa ja hukkumaisillaan (yritän huomenna ennättää nostaa ne pois) ja Sipulit odottavat pannuhuoneessa näppärää listijää, mutta aika tahtoo olla kortilla.

Ja joka välissä sitten pussailen uutta pyykkikonetta, Asko-poikaa. Ihanan valkoinen, hiljainen ja tehokas! Rakastan sitä. 11v vanha Miele sanoi irti meidän yhteistyösopimuksen viikko sitten ja laskettuani käyttöiän (pesutuntien määrä) totesin että eläkeläinen saa rauhassa vaihtua nuoreen ja viriiliin ruottalaiseen. Ja nyt sitten tahtoo aamulähdöt töihin viivästyä kun Asko pitää seuraa...alkaa nurkkalistat kohta häämöttää pyykkivuoren alta. Ihmeellisen paljon vaatetta on kun kaikki on paskasena pyykkikoneen edessä lattialla.

Kaikki hyvin siis. Kaikkea mukavaa pientä ohjelmaa olen buukkaillut kalenteriin että jaksaa tämän alkavan syksypaskan, pimeän ja märkäkauheuden. Tällä viikolla tosin tiedossa työpaikan pippaloiden sijaan kokoustamista lähisaaressa ja lähikaupungissa mutta myös...fuskua! Ihanaa viikkoa teillekin!