huhtikuussa aina vaan ajattelin että tuolloin ja tuolloin kirjoittelen, mutta en vain sitten ehtinytkään. Mutta nyt ihan lyhyesti huhtikuun kuulumiset:

- Käväisin Vaasassa ystävän luona, toisen ystävän seurassa. Sain pömpelin leimahtamaan kotimatkalla (en muistanut säätää vakkaria ja pälpätin kaverin kanssa huomaamatta kaasujalkaa samalla)...muutamia viikkoja myöhemmin minua muistettiin rikesakolla. Elämäni ensimmäisellä sellaisella. Harmittaa vieläkin. Kaasujalka siis.

- Istuin huumeillassa, joka siis oli vanhempien ilta ja huumeiden lisäksi siellä mainittiin myös sana Jeesus aika monta kertaa. Vähän hämmentävä kokemus kaikkinensa; vaikka kymmeniä kertoja samaisen aiheen tiimoilta on tullut työn puolestakin istuttua. Mutta elämässä on aina jotakin uutta koettavaa.

- Käytin autoa huollossa ja todettiin takuuseen kuuluvaa vikaa siinä. Höh.

- Sain kyyditä puolueeni kaunista ja fiksua puheenjohtajaa kentältä kokoukseen ja takaisin. Välissä istuttiin entisen kansanedustajan pirtissa syömässä käsintehtyä ruisleipää, kylmäsavuhirvenlihaa ja leipäjuustoa. Sain myös vahvistusta omille ajatuksilleni...politiikasta pienemmissä ja isommissa piireissä. Ja jäin miettimään...kannattaako pyrkiä jatkoon kunnalisvaaleissa. Toisaalta. Vaikka välillä paukuttelen päätä seinään niin silti koen, että voin antaa äänen ja kuuluvuuden niillekin, joille ei ole annettu samaa mahdollisuutta tai halua/uskallusta omien asioiden ajamiseen. Ja sanonpa sen tässäkin ääneen: jos Paavosta tulee puheenjohtaja niin meillä on täällä yksi kepulainen vähemmän! Minulla on ihanhyvä huumorintaju mutta jossakin menee raja. Tässä. Rovaniemellä se ratkeaa.

- Käväisin nauramassa Niko Kivelälle. Ja vaikka (koska) oli paljon pissa- ja kakkajuttuja niin kyllä nauratti. Ja hymyt eivät hyytyneet koko iltana, kun sai ystävien seurassa jatkaa vielä iltaa hyvän ruuan merkeissä.

- Olen känyt työn puolesta Hammerfestissa öljy- ja kaasualan konferensissa. Täytyy sanoa että tämänhetkinen pätkätyö on ollut yksi elämäni kiinnostavimmista. Nautin joka hetkestä siellä vuonojen keskellä! Laitan kuvia jahka jaksan etsiä puhelimeen piuhoja.

- Olen käynyt kummitytön synttäreillä nauramassa kun huristelevat siskonsa kanssa minisähköautolla ympäri taloa. Kuskina siskonsa 2v. Makeat naurut vieläkin kun muistan. 

- Olen käynyt esikoisen kanssa Kuopiossa ystävän luona...vaikka vain pikaisesti, niin silti niin --- paljosti. Esikoinen aikoi muuttaa Kuopioon isona.

- Nauroin motarilla kun takatalven yksi aamu suhautin töihin niin puolessa välissä oli jollakulla tipahtanut roikka autonnokasta...onkohan siellä ollut isäntä vaiko emäntä asialla? En tiedä mutta vahingonilo on paras ilo....varsinkin kun itselle on käynyt samanmoinen.

- Olen ihastellut melkein joka aamu työmatkani alussa olevan pellon näkymiä: täynnä kurkia, joutsenia ja hanhia joka ikinen aamu. Ei voi ohittaa ihailematta tai olla pahalla tuulella. Ihan ilmaista mielihyvää ja joka ikinen aamu. Mahtavaa!

- Joka välissä olen tehnyt töitä. Valmistellut puutarhakautta (omenapuiden leikkaaminen) ja setvinyt apinoiden asioita...välillä paremmalla ja välillä vähän heikommalla menestyksellä. 

Nyt kohti punkanpohjaa. Öitä ja ötököitä. Kohti kesäkuuta tässä.