Tänään on Sipulixin aivoitukset olleet taas ihan omilla kierteillään. Päivän sana on ollut patukka. Joskin aivan viattomasti ja harmittomasti syötävä proteiinisellainen (!) siis, sellainen, joita voi ostaa kaupasta ja joiden hankinnasta saati syömisestä harvoin saa yhtään minkäänlaista hupia tahi kaksimielisyyttä järjestettyä. Mutta tänään on siis sellaistakin tapahtunut ja Sipulixi on meinannut tippua ensin kahvipöydän ääressä epämukavalta penkiltä sitten työpöydän ääressä vähän mukavammalta penkiltä ja jossain vaiheessa meinasi tipahtaa erittäin mukavalta Volvon penkiltä (joka on kyllä jo suoritus) - ihan vaan nauraessaan.

Patukka on päivän sana siinäkin mielessä, että Sipulixi sai aivan loistavan idean ko aiheesta. Mutta ennenkuin mennään aiheeseen niin ensin pohjatiedoiksi muutama asia:

- Sipulixi ilmoitti sangen määrätietoisesti teiniarmeijalle, että tuleva vuoden aloituskuukausi vietetään nuukailun merkeissä (=nollakuukausi): ei osteta mitään, ei hankita mitään, ei käydä missään eikä tehdä mitään, paitsi jos saadan ilmaisia elokuvalippuja niin voidaan käydä katsomassa eläviä kuvia. Kuuliaiset teinit lähettivät sitten kyselyjä"tulisiko kampaaja perua" (tulisi) , "jätetäänkö peli ostamatta" (jätetään) "eikö me mennäkään sinne" (ei) jne.

- Sipulixi päätti nollakuukauden nimissä syödä lounaat eväinä (paitsi jos joku tarjoaa, ei yleensä tarjoa) ja tyhjentää kotosalla pakastetta urakalla...

Ja tästä päästäänkin siihen huippuhyvään ideaan patukasta. Tiedossa on nimittäin kaksi reissua työn puolesta Tromssaan ja niinkuin aivan kaikki maailman ihmiset ja kärpäset tietävät; siellä on aivan mielettömän kallista syödä, miksei juoda ja nukkuakin (ellei satu itse kalastamaan tai metsästämään ja niihin toimintoihin ei taida jäädä aikaa...) ja Sipulixilla jo nyt huolettaa nollakuukauden saldon tuhoutuminen siellä, kunnes päässä soi vain yksi sana PATUKKA! Siis. Tietenkin. Hommaan laatikollisen energiapatukoita sinne ja syön niitä ja vältän ravintolat. Ihan mahtavaa. Esittelin asian kahvipöydässä muiden patukkajuttujen joukossa ja voila´ yksi työkaveri, jolla tiedossa toinen samaisista reissuista, aikoi osallistua kampanjaan. Patukalla mennään. Nam (hyi).

Muuten on vuosi startannut niinkuin monella muullakin. Rakettien paukkeessa ja työn merkeissä.

Nyt pitää lähteä liikkeelle...patukkakauppaan, näyttivät olevan tarjouksessa...