Luin tässä taannoin taas jotakin ja jostakin liittyen mietiskelyyn, tahi joogaan tahi olikopa peräti tantra...tiskaukseen. No, siinä kerrottiin, muistaakseni Kirsi Pihan suulla, että hän on jonkin itämaisen metodin mukaan noudattanut (ilmeisesti kuuriluontoisesti) sitä ajatusmallia, että tekee päivän tehtävät ajatuksella, pysähtyen ja tekemisestä voimaa keräten (kuulosti mielestäni ihan työttömän marjanpoiminnalta mutta ei mennä siihen).

No, tänään sitten mietiskelin hartaasti kun tein pyhätöitä ja silitin miehelle paitaa. Pääni suhisi ja kihisi kaikenmaailman asioista ja vaikka kuuuuinka hiiidaastiiiinnn käden liikettä ei pääni rauhoittunut yhtään...muistin nimittäin paidan hihan kohdalla sen, kuinka jossakin hamassa nuoruudessani minulle joku emansipoitunut ystäväni piti luentoa siitä, miten silittäminen erottaa naiset toisistaan. Vakavamielisen keskustelun (kaikki keskustelut käytiin vakavana siihen aikaan) jälkeen päädyimme jotakuinkin seuraavaan jakoon (ei saa loukkantua, ei perustu mihinkään M.O.T. teoriaan tai tieteelliseen näyttöön!):

- TOTALNO, siis naiset jotka eivät missääääään tapauksessa silitä (eivätkä pese) ukkojensa paitoja (harvoin omiansakaan). Kyseiset naiset puhuvat silittämisen ohessa aina myös vertauskuvallisesti paljon muustakin naisen asemaan liittyen.

- KJHS, kaulusjahihansuut-naiset silittävät armaansa paidoista vain kauluksen ja hihansuut (tai jos Armas käyttää slipoveria niin myös sitten hihat osittain). Näiden naisten ongelmana on kulissienpito ja silmäsiisti elämä, eivät aina ymmärrä itsekään mitä peittävät ja keneltä.

- VEKKIHIHA-naiset silittävät kyllä koko paidan, mutta hihoissa menee hermot, silitetään sellainen tiukka vekki, ikäänkuin housuprässi kulkemaan hihan poikki (allekirjoittaneen suosikkimalli). Nämä naiset tekevät työnsä periaatteessa täydellisesti, mutta sitten käytännössä jossakin kohtaa on ihan pakko oikoa tai kiirehtiä. Fuskaamisesta ei voi puhua sillä vekki on niin näkyvä että kollega (vekkihihanainen) näkee sen korttelin päähän. Nämä naiset (hengenheimolaiset) löytävät paitajakravatti juhlissa nopeasti toisensa....

- KOKOHOITO on se naapurin perfektionisti, joka silittää yhtä paitaa yhtä kauan kuin kaikki kolme aiempaa naista yhteensä....hihoissa ei ole vekin vekkiä, hartianseutu on terhakka kuin sotapoliisilla ja se kriittinen piste...juuri siinä kauluksen alla, jota kravatti ei peitä ja jonka ylin nappi yleensä ruttaa, siinä ei ole rypyn ryppyä, ei edes ihan pientä. Nämä naiset ovat ihan oma lukunsa...tosin vaikka toimenpide (asiassa kuin asiassa) kestäisikin vaikka kuinka kauan, sillä EI ole mitään tekemistä tantran, joogan tai minkään muunkaan rentouttavan toiminnan kanssa.

Itse löydän itseni lähinnä vekkihihoista...silittäjänä urani on alkanut siinä vaiheessa kun pääni ylti laudan yläpuolelle ja sain luvan koskea pistorasiaan....isäni maksoi maltaita kunnolla silitetystä paidasta...olen yrittänyt välillä tätä nykyä kysellä pientä bonusta mieheltäni silitetyistä paidoista, mutta se ei ole vielä saanut vastakaikua sillä minun ei kuulemma tarvitsisi tehdä sitä lainkaan...(kokeilin sitäkin, mutta hermoni pettivät ensimmäisen ruttuisen paitapäivän jälkeen joskus about 13v sitten, eihän sitä kato kukaan ja mitä ne minun  vekkihiha-siskonikin sanoisivat...)

Sileitä ajatuksia arkeen ja aherrukseen tahoillenne!