Tässä viikon sisällä on muutama harhaluulo päässyt rapisemaan allekirjoittaneen mielestä. En tiedä mikä todellisuuteen palautus-viikko on astrologisesti menossa, mutta näin inhorealistinkin näkökulmasta alkaa tuota realismia pukata välillä yllin kyllin:

  • PUTKIREMONTTI, on näihin päiviin asti ollut sellaista sanahelinää, jonka synonyymi "paskaputken asennus" on etäisesti tuonut elämänpiiriini (ja tililleni) laineita. No. Tilanne on muuttunut ratkaisevasti. Toimistollamme on nyt tämä mielenkiintoinen tilanne. Miksikö mielenkiintoinen? No, suurinpiirtein 5-10 kertaa päivän aikana joudun lukemaan työkaveriani huulilta (vaikka osaan viittoa niin voin kertoa, ei mitään helppoa hommaa). Poraaminen, jyrääminen, narskuttelu, paukuttelu, hurina, kolina, työmiesten lauleskelu (!!!) ja kaikenmaailman meteli on T-A-P-P-A-V-A-A. Narskuttelen itse hampaitani aina kun katson lattiaa toimistolla, se peittyy hiljalleen sellaiseen valkeaan pölyyn ja/tai vaaleaan liisteriin, joka kantautuu kenkien ja ilman mukana käytävästä...kauhulla odotan päivää, jolloin ensimmäinen paikka irtoaa hampaista lounastunnilla, kun katosta tippunut sementinpala on tipahtanut huomaamatta haarukalle. Ja sivumennen kuulimme, että vedet katkeavat kokonaan n. 3kk ajaksi tässä kohtapuoliin (kohta olen evakkotyöntekijä, mistä minulle uusi toimisto???halvalla???)
  • KOKOUSVERI, olen kuvitellut omaavani suhteellisen tuhtia (ei kuitenkaan sinistä) kokousverta suonissani. Mutta. Rajansa kaikella. 2 viikon JOKAIKISEN illan (kyllä, olin koulutuksessa myös la-su) kokouksissa istumisen jälkeen ilmoitin pitäväni tästä lähtien pari nyrkkisääntöä istumisessani: klo 20 on takaraja, sen jälkeen kotiin kipin kapin (valtuustossa ja lautakunnassa voin istua myöhempään, muualla en), viikonloppuisin ei ole menoja, 3iltaa viikossa on MAKSIMI, jonka jälkeen sanon etten ehdi. Katsotaan nyt miten onnistuu, ei-sana ei ole kovimmassa käytössä sanavarastossani.
  • KUSKAAMINEN, olen kuvitellut suhtautuvani kuskaamiseen välinpitämättömästi...juu-uu, kunnes löysin 50km edestakaisen pikkuajelun jälkeen autostani vieraan lapsen repun, oman lapsen soittokirjat (joiden ei pitänyt olla autossa vaan koululla) ja yhden vieraan lapsen (auto oli menossa ihan väärään suuntaan lapsen määränpäätä ajatellen) ja totesin, että taksipalvelut lakkautetaan. NYT.
  • SYNTTÄRIT, olen ollut siinä harhaluulossa, että kaikki on selvää, kun olen aikoja sitten sopinut lasten kanssa, että 10vee jälkeen ei pidetä kaverikemuja vaan saa valita, voi mennä 1-2 kaverin kanssa tekemään jotain kivaa tai sitten mennään koko perheellä syömään ravintolaan. ok, hyvä suunnitelma, mutta huomasin tässä esikoisen ja toiseksi vanhimman synttäreiden yhteydessä että kävimme koko perheellä syömässä JA lapset tekivät kivaa 4 kaverin kanssa (keilaamaan ja herkuttelemaan) JA meillä vietettiin monena iltana "pieniä" kaverisynttäreitä, jotka ei oikeastaan ollut synttäreitä vaikka sanat lahja, limsa, ja herkku esiintyivätkin niiden iltojen yhteydessä...
  • LAIHDUTTAMINEN, koko ikäni olen ollut siinä harhaluulossa, että herkkuja vähentämällä ja sopivasti liikkumalla saa ylimääräiset pois...no, miksi mitään ei nyt tapahdu?????

Tällasta tänään. Pitäisi jaksaa vielä mennä kantamaan puita (halkoja) varastoon, harhaluulo, että se olisi vain miesten hommaa.