Istun nyt viimeistä päivää (ja kuin viimeistä päivää) koululla ja luen PORTFOLIOITA. Kuka hullu senkin nimityksen on keksinyt ja vielä ottanut SUORITUKSENA käyttöön ihan virallisesti kaikissa itseään arvostavissa kouluissa??? Varmasti joku minun kollega, jolla ei ollut parempaa tekemistä....ja käyttöä laajentaa joukko toisia kollegoita, jotka ymppäävät niitä opseihin ja sitten kurssisuorituksiin...palauttakaa tentit! Palauttakaa esseet! Palauttakaa ryhmätyöt!!! HETI! En tule sijaiseksi ennenkuin ryhmätyö on ryhmätyö ja portfolio on KIRJALLINEN SUORITUS...

No, lukiessani n. 400.sivua aiheesta vuorovaikutus ohjauksessa sain ajatukseni lentoon muista älyttömyyksistä joihin vastikään olen törmännyt (ehkä kyse on ihan tavallisista ja oikeista asioista, minun älytön pääni vaan tekee niistä älyttömyyksiä, mutta kirjoitan silti)

- TOIMINTA, missä vaiheessa veren roiskumista, ihmisten tappamista ja suisidaalista käyttäytymistä alettiin kutsua toiminnaksi???? TÄH???

- BONUKSET, missä vaiheessa alettiin puhua miljoonista??? Ja miksi?

- SÄHKÖISET JÄRJESTELMÄT, missä vaiheessa lasketaan se kuinka paljon haaskaantuu rahaa kuntien, yliopistojen/oppilaitosten, terveyskeskusten jne. ERILAISIIN JA PÄÄLLEKKÄISIIN sähköisiin järjestelmiin, jotka on hankittu toinen toistensa kilpailijoilta ja joihin ei toisista järjestelmistä pääse joko ollenkaan tai heikosti sisään...

- KETTUTYTÖT JA RUOKATERRORISMI, missä vaiheessa vandalismista tuli luonnonsuojelua???

- TYKKÄ, MIKKOSET, RUUSUSET JA SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÄJÄT, ketä kiinnostaa??? Miksi on niin hyvä sisälukutaito ettei pääse Lööppien ohi lukematta niitä???Helppppp, haluan yhden päivän ilman Mikkosia!

No joo, ennenkuin taannun ja alan keuhkota niin jatketaanpa...portfolioiden arviointia (mielikuvissa näen aina foliopaperiin käärittyä juttuja, senverran hämäriä, etten niistä näin julkisesti kerro...pysyypähän hereillä tässä savotassa)...folion kirkkaita ajatuksia sinne ruudun toiselle puolelle!