...mutta silti mukava täällä hiljaisessa talossa surffailla netissä ja nakutella kuulumisia... :)

Täällä pohjanmaallakin alkaa pelottavan varmasti lähestyä kevät, kesää ei vielä edes ootella, mutta edes sitä kevättä...naakat raahaa nokassa rakennustarpeita (olin näkeväni jollain suussa vasaran, mutta ilmeisesti mielikuvitukseni teki tepposen)...huudan ilmastointihormeihin, kiljun pihalla ja nakkelen kivenmurikoita katolle, lonksuttelen leivinuunin peltejä ENKÄ SITTEN NIIN MILLÄÄN jaksaisi laittaa tulta pesään, jolla pääsisin koko riesasta (piippumme on naakoista tosi kiihottava ja hääräävät sen kimpussa yötä päivää)...

Olen myös tehnyt itse naakkkojen ohella kevättöitä viikonlopun aikana. Sisätiloissa:

- Lankkasin ja putsasin (ja laitoin sanomalehteä sisään) 4 saapikasparia ja kannoin kaksi isoa vuorta toppatakkeja, toppahousuja, villapuseroita, hanskoja, pipoja, kaulaliinoja jne. yläkertaan pyykkiselvitystilaan (vajaa neliömetri, korkeutta enemmän)

- Tuuletin ja putsasin omat takit ja talviurheilukamppeet

- lastasin 3 säilytysarkkua täyteen monoja, luistimia, kypäriä ja huoltovermeitä

- raaputin (yksin) etupihan ja osan takapihaa (pienen peltoaukion verran) ja raahasin roskiin mm. lapsilla ulos lumilinnaan unohtuneen lampaantaljan (HARMITTI!), kynttilänpätkiä, TUPAKANTUMPPEJA (kuka hullu tulee toisen pihalle viskomaan tumppeja ja ennenkaikkea, MIKSI????), yhden kengän, karkkipapereita, kynän korkin jne. nyt on siistiä, kukkia vaan tartteis piristykseksi...

- leivoin ja käryytin 120munkkia ja pistin 2 ämpärillistä simaa pöhisemään

- Huusin ja raivosin yläkerrassa (ilman tulosta) lapsukaisia siivoamaan ja lajittelemaan omia kamppeitaan

- otin ensimmäiset päikkärit portailla (sitä terassia odotellessa ruukaan kyläläisten ja ohikulkijoiden iloksi makoilla portailla erilaisissa asennoissa ja varustuksissa), teki hyvää!

- rapsuttelin kissoja, toisella oli linja-auton kokoinen myyrä suussa, sille vähän hyikäilin.

- nuuskuttelin siskokullantytteliä...mmmmmmm-mmmmmm

- Pesin 13 koneellista pyykkiä (taputtelen pyykkikonettani suorituksen jälkeen samalla tavalla kuin lapsuudessani lentomekaanikot Finnairin koneita Oulunsalon kentällä).