Törmäsin tuohon hauskaan termiin täällä maalaiselämän tiimellyksessä....sitä roudausta nimittäin juuri tällä hetkellä harjoitetaan mittavissa määrin eri talouksissa, ukko pellolle, ukko takaisin, ukko sinne ja ukko tänne, välillä syömään, nukkumaan ja taas mentiin...ja akat on ratissa kun ukkoa roudataan.

Olin nimittäin eilen yhden ukonroudaajan luona tekemässä kyläsuunnitelmaa. Porukkamme oli harventunut kahdeksasta kahteen ja sovimme että teemme roudaajan pirtissä suunnitelmaa, sillä lapsenhoitokuviot ja roudaushommat helpottuvat sillä tavalla huomattavasti.

No. Naputtelimme konetta. Siinä samalla lämmiteltiin ruokaa, juotiin kahvia, huollettiin lapsia. Ja roudattiin. Jossain vaiheessa huomasin istuvani itsekseni koneen ääressä, lattialla konttailevan minulle kohtuu oudon lapsukaisen, peräkamarissa leikkivän muutama yhtälailla "ei niin tutun" lapsukaisen, ovikellon soivan ja talon emännän olevan ukonroudauksessa...sujuvasti pyysin vierasta peremmälle, toimitin ottamaan kahvia (tässä kohtaa hieman epäröin mutta tunnistin vieraan) ja ajattelin mielessäni että sellainen "en tunne naapuriani" ajattelu ei ole vielä ehtinyt kylällemme. Onneksi. Vieras sai asiansa hoidettua. Ja me saimme suunnitelmankin hyvälle mallille.

Kotiin tullessani kohtasin kuistilla pari ulisevaa (omaa) lasta ja naapurin pojan, jolla oli pussilinen kaloja. Kaloista yksi oli päätön (kuulin myöhemmin että Killi oli ehtinyt vähän makustella). Ulina tuli siitä, että alfauros ei ollut suostunut ostamaan kaloja (arvasin syyn, ei jaksa perkata) naapurin pojalta...sain ulinan loppumaan, kun ostin kalat kohtuulliseen 5snt kappalehintaan, perkkasin ne yhdessä keskimmäisen kanssa (ihasteltiin yhdessä sisälmyksiä, paljon mätiä ja hienot suolikaasut), kieritin ruisjauhossa ja paistoin voissa. Blondi pisteli poskeensa särkeä niinkuin ei mitään. Kaksi ahventakin oli. Hyvät ja halvat kalat, perkkaamisen riemukin saatiin...

Ja illan huipennos. Parsan ja Manun mahtava ottelu, niinkuin jo ehdin kommentoida, par(s)empi joukkue voitti!

Nyt paapaan, flunssa jo vähän parempana. Myrskyn jälkeistä aurinkoa odotellessa, aurinkoa sinne ruudun toisellekin puolelle!!!