Aamu alkoi omituisesti. Kaikki riitelivät, melkein osa nukkui pommiin ja jouduin toteamaan että en mahda hiuspehkolleni mitään. Harmitti, kun tiesin että iltapäivällä joudun kouluttamaan auditoriollisen kriittisiä ihmisiä. Päätin piristää itseäni pukeutumalla lempparijakkuun ja uusiin halpis-syysnilkkureihin: virhe.

Hölkätessäni portaita ylös toimistolle tunsin jotain omituista: lattia antoi periksi. ÖÖÖ eihän se ollutkaan lattia vaan halpiskengän korko.

Tuijotin työkaveria ja kelloa ällistyneenä. Mitä nyt? Onneksi auton takapenkillä oli "varustekassi" iltaa varten (olin varautunut lämpimällä vaatetuskerralla kylätapahtumaa varten ja varmuuden vuoksi ottanut kamat mukana jos tulisikin tiukka sauma). Onneksi. Koulutin jakku päällä sitten porukkaa näillä kannoilla:

Voin sanoa itselleni tunnustukseksi yhden asian: EN mennyt lähimpään Prismaan ostamaan uusia halpiskenkiä vaan tyydyin näyttämään typerälle jakussa ja maastureissa.

Porhalsin koulutuksen jälkeen täyttä höyryä kotiin hakemaan heinäseipäitä (kyläesittelymme oli heinäseipäiden välissä roikkuvalla narulla riippuvissa A4 kelmuissa) ja kuuntelin parit kuittailut asuinpaikkamme habituksesta ja heinäseipäiden kuljettelusta. Ja. Sain/muistin napsaista illan pyörteissä yhden kuvan teidänkin iloksi:

Tässä kylämme edustusjoukkue tandem-hiihdossa! Melkein voitettiin!!!

Muuten ilta sujui hyvin. Paikalla oli n.200 ihmistä, ohjelmassa sitä makkaransyöntiä, kahvinjuontia ja kilpailuja (nännikumin heitossa siis aseena on lypsinkumit navetasta ja niitä viskotaan pänikkään, eniten osumia saanut on voittaja.) Kylien välisen kilpailun voittajaa en tiedä, se meni arvontapalkintoja selvitellessäni ohi, kerron siitä, kun tapaamme ensi viikolla työryhmän kanssa. Luulisin että saimme omamme kustannuksista takaisin. Ja luulisin, että ihmisillä oli mukavaa. Illan päättänyt ilotulituskin oli ihan hieno: saatiin muutama lapsi itkemään ja yksi koira haukkumaan sekä pauke oli kuulunut kylälle. Paloauton vieraillessa kävin tsiigaamassa auton ohella palomiehet (hyvältä näytti) ja ihastelin illan aikana somia järjestyksenvalvojia (kovin nuoria mutta tosi somia hienoissa vermeissään!!! ). Huusin kurkkuni kipeäksi kylämme melontajoukkueelle (johon kuului alfauroksen lisäksi metsästysseuran pj.) ja söin 2 ylimääräistä makkaraa. Kukaan ei hukkunut monttuun, lapsiparkissakin oli käyttäjiä (siitäkin huolimatta, että se näytti hevosaitaukselle), köydenvedossa kukaan ei saanut sydäriä (onneksi sain finaaliin joltakin hanskat lainaan!!!sattui!!!) ja ilotulitus meni suunnitellusti taivaan tuuliin! Eikä satanut. Ja kuu mollotti taivalla. Hauska ilta!