Tässä se lupaamani Italiansalaatti (iso annos)

- 1pss raketti spagettia (keitä, jäähdytä)

- 1kg porkkanaa (keitä, jäähdytä, pilko)

- 8suolakurkkua

- 0,5kg kinkkua

- 2 omenaa

kastike: 2dl majoneesia, 4prk kermaviiliä, 2dlkermaa, 0,5tl valkopippuria, 1rkl paprikajauhetta, n.30viherpippuria

Palat pieniksi kuutioiksi. Ja on hyvää!

*****

Perjantaiehtoota vietellään täällä savusilmillä:

Siskokulta tuli kylään ja pyysi tunnelmaa ja lämmikettä takan loimussa, tein työtä käskettyä ja tunti savutettiin pirttiä ennenkuin uskottiin että tukossa on (jotakin naakanpesän rippeitä löyty yhestä rööristä) ja toinen tunti tuuletettiin. Keskilämpötila sisällä on nyt n. 12 astettaa (plussalla kuites). Kaikki tekstiilit tuoksahtavat lämminsavustetulle kalkkunalle ja hmmm- veikkaan että joulusiivouksen yhteydessä saamme tuntea työniloa: musta vesi ja musta luutu, ihan sama mistä pyyhkii.

Positiivisesti ajatellen: onneksi tehtiin tämä (koesavustus) ennen pakkasia, nyt saattaa nuohooja ehtiä tulla ennen niitä.

*****

Savonlinnan reissulla tein vaihtokauppaa: vaihdoin hirvenlihaa vadelmiin, omenasoseeseen (13litraa!!!), omenoihin, kantarelleihin, karpaloihin. Veikkaan että minä pärjäsin siinä vaihdossa kohtuullisen hyvin.

Lepuutin sielua maisemassa, ihmisissä, saunassa, järvessä (tai no siellä en oikeastaan, oli NIIN kylmää vettä että kahlattuani uimasyvyyteen en voinut enää kiljua, enkä hengittää, palatessa en tuntenut jalkoja ollenkaan, avannossa on helpompaa, en valita siitä enää ikinä) ja ajomatkalla. Pikkasen harmittaa etten ehtinyt lentopusua sille sormea heristelevälle (oli kai sitä ylinopeutta sitten 2km/h) pollarille huitaista, tuli niin tiukassa kaarteessa vastaan että piti keskittyä ajamiseen :)

*****

Huomenna aamusta politikoimaan. Mikäpä siinä. Meneehän se lauantai niinkin. Hauskaa viikonloppua! Täällä on maa valkoisena!