Kuinka nopeasti voi järjestää 18 lapsukaiselle synttäribileet? Hmmm, lasketaanpa:

- 4,5min heräämiseen ja aamutoimiin (kotipäivä, ei tälläystä)

- 24min kakkupohjien valmistamiseen (samalla roskiksen kuskaus, kissalaatikon putsaus, eteisen imurointi, kenkien järjestely)

- 14min kakun täyttämiseen ja koristeluun (ei ihan konditoria-tuote, mutta hyvänmakuinen)

- 29min kauppareissu (sipsit, limut, karkit, samalla kierrätyskeikka ja kirjastopalautukset)

- 11min kattaus (samalla keittiön pikasiivous)

- 15min patonkien paistaminen ja voileipäkeksien värkkääminen (samalla viivytystä ulkonaleikkijöille: "leikkikääpä vielä yks kierros konkkaa")

Yhteensä 97,5min (jos oikein laskin) eli näppi puolitoistatuntia.  Silleen. Kuopus täytti 8vuotta (ja jälkien siivoamiseen meni tuplat).

******

Eilen oli ensimmäinen kyläfoorum ja vaikka H. Katajamäki kritisoikin keskustelufoorumiamme ja yleistä hehkuttelua (fiilistelyn sijaan tarvitsisi konkreettisia toimenpiteitä) niin silti olen iloinen tästä ensimmäisestä yhteisestä askeleesta kuntamme kylien kanssa. Tästä on hyvä jatkaa ja etsiä yhteistyölle ja toiminnalle uusia tapoja ja muotoja. Kyllä se konkretiakin sieltä tulee. Pohojalaisia kun ollaan eikä jouten koskaan...

******

Nyt minnuu jännittää. Siskokulta tuli kummityttöni kanssa yökylään ja kunnianhimoisena tavoitteenani on nukkua puolivuotiaan kanssa niin, että siskokulta saisi yhden ehyen yön.  Tämä on parasta lääkettä mörköpäivystykseen...en oo vielä ehtinyt edes miettimään niitä! ....ensimmäinen etappi kuitenkin ohitettu, sain pikkuneidin nukahtamaan...vielä muutama jännittävä tunti edessä...Öitä sinnekkn!!!