Aiemmista kirjoituksistani on varmasti tullut enemmän kuin selville se, että en välttämättä ole syysihmisiä. No, nyt on sitten lisämauste tähän syysryynäämiseen. Koululaisten loma. Jos en kekkaile jotain kivaa lapsille päivän ohjelmaksi niin sitten ne keksivät kyllä EINIINKIVAA (= valitusta, ruikutusta, mankumista, huutoa,tappelua jne.) koko päiväksi. Tämä päivä on sellainen. Joo, olisimme kyllä luistelemassa tai kirjastossa tai jossain muussa mukavassa paikassa kuin kotona, mutta, mutta, jostain ajatusvirheliikusta johtuen varasin kampaaja-ajan keskelle päivää ja nyt on kyllä jo tullut ihan selväksi että se on mitä ilmeisimmin pilannut päivän...ja että kirjastoon menoa pitää nyt odottaa IKUISUUS (3tuntia enemmän kuin ilman sitä käyntiä).

Ja pakko kyllä sitten vähän kommentoida politiikkaa. Kävin piirikokouksessa lauantaina ja itselleni(kin) yllätykseksi minut valittiin piiritoimikuntaan ensi vuodeksi. En osannut edes ajatella/toivoa sitä ja siksi se olikin mukava yllätys!

Ja niin. Kävin sitten pitämässä ensimmäisen julkisen (noilla areenoilla) puheenvuoroni (kesti korkeintaan minuutin) ihan hyvässä saumassa. Sain viimeisen puheenvuoron, heti naapurikunnan kansanedustajan jälkeen ja ennen pääministerin vastausta :) ajanpuutteesta johtuen jouduin vain huitaisemaan asiaani (kommentti työllisyyteen ja kepun yhteishenkeen) mutta sillä huitaisullani yritin jotakin tähän suuntaan:

- Meillä ei oikeasti ole varaa työttömyyteen. Jokainen työtön työkykyinen on haaskausta ja tulee kalliimaksi yhteiskunnalle kuin se, että työlle luotaisiin edellytyksiä (verotuksella, yrittäjyyden tukemisella/helpottamisella, työntekijöiden palkkaamisen mahdollistamisella myös pienyrittäjille). Työllistämisen tukitoimet (kurssit, työvoimapoliittiset koulutukset jne) tarvitsevat rinnalle oikeita toimenpiteitä, joilla yritykset voisivat joko pitää tai palkata työntekijöitä ja varmistaa toimintavarmuuden siihen hetkeen kun on taas tarvis...ja työ, pienelläkin palkalla tulisi tehdä kannattavemmaksi kuin kotona odottelu. Se kotona odottelu kun ei ole lomaa eikä tee loman tehtävää ihmisen psyykelle, vaan jokainen työttömyysjakso syö aina ihmistä ja ihmisen terveyttä ja itsetuntoa. Joka toisin väittää ei ole oikeasti ollut työttömänä. Minä olen ja allekirjoitan tuon väitteen. Työ tuo turvaa meille jokaiselle, lapsille, nuorille, perheille, yksinäisille, vanhuksille. Jokaisella on oikeus työhön.

- Toiseksi. Keskustan yhteishenki ja "fiilis" ei tule aina pelkästään juhlapuheista ja järjestyössä raatamisesta, ei myöskään median luomana. Yhteishenki ja tekemisen ilo vaikeinakin aikoina tulee siitä ajatuksesta että ne asiat, joiden eteen teemme töitä on asioita MEILLE. Vanhukset ja eläkeläiset, joista puhutaan huoltosuhdelukuina, "elätettävinä" jne. sisältää monesti keskusteluissa latauksen ja ajatuksen siitä, että heitä on "liikaa". Ei ole. Sillä aiemmat sukupolvet ovat ME, ihana että he ovat olemassa. Vanhukset ovat ME. Työttömät, työlliset ovat ME. Lapsiperheet ovat ME, eivät pelkästään mitään palveluiden suurkuluttajia tai käveleviä kuluja. Meillä on hyvä puolue ja hyvä maa, jonka eteen kannattaa tehdä töitä. Tehdä töitä meille.

Näihin tunnelmiin. Jatketaan syyslomaa.