Vaikka olen yrittänyt asennoitua pakkastalveen positiivisesti ja niin, ettei keli ole hidastamassa saati vaikuttamassa päivien kulkuun, niin täytyy myöntää että eilen oli asennetta myöten kaikki koetuksella. Meinaan kun aamulla työnsi varpaansa peiton alta ylös n. +10asteiseen lattianrajaan ja hipsutteli pikkusessa viimassa aamukahveen keittoon, hiukset pakkasvinkassa liehuen niin täytyy myöntää...vanhassa talossa asumisessa on toisinaan puolensa ja puolensa. Hrrrrhhh. 

Koskapa wanhaan taloomme ei myöskään sisälly saunaa (ja se höyrykaappikin muutti olomuotoaan, ihan vaan suihkuksi) niin päätin tehdä epäekologisen liikun lasten kanssa läheiseen uimahalliin. Uintireissu alkoi pukkarissa jo ihan lupaavasti kun naapuruskaappeihin majoittui kaksi vilkkaanpuoleista poikalasta, ja käyttivät suht lujaa ääntä ja kovaa liikettä riisuuntuessaan, äitinsä linnottui hyvän matkan päähän pojista...jossakin vaiheessa uintisettiä alkoi uimavalvojien osalta epämääräinen liikehdintä ja lasten hätistely, sekä liukumäen sulkeminen...istuskelin kaikessa rauhassa "aurinkotuolissa" vahtimassa apinoita, kun kuulin sana torttu, ja altaan pohjalla...sitten muuten liikuin minäkin...viittilöin kuopusta rantautumaan, näytin käsimerkkejä myös isommille tytöille ja olin ylpeä itsestäni kun sain hillittyä kailotushaluni...päivän naurut sain, kun yksi äiti selitti pikkutytölleen altaassa alkavan uimakoulun kun piti niin nopsaan tyhjentää...hmmm...omilleni kyllä sanoin että torttu altaassa oli syynä, blondi ei ihan heti honannut niin lisättiin yhdessä sitten sonta-etuliite siihen niin selvis sillekin. Yritin olla pokkana kun tytöt aika kauan hinkkas itseään suihkussa ja isoon ääneen hämmästelivät onneaan etteivät JUST SILLON sukellelleet! Hörps vaan - härnäsin niitä...suihkussa bongattiin myös "syyllinenkin", hirmuiseen ääneen voliseva lapsi oli toinen häirikkö-poikalapsista...jostain syystä kuopus sai olla illan aika rauhassa ja useammasta suusta tuli kuopuksen edestä kommentti: on se aika kiltti kuitenkin! No mä tein pikadiagnoosin siellä suihkussa ja pukkarissa ja annan sen perusteella pojot ihan sille äiti-ihmiselle, hyvä että jaksaa myös erityislapsen kanssa käydä uimassa ja tehdä asioita, vaikka menisikin paikat ja ihmisten pasmat hetkeksi sekaisin. Peukutin kyllä hengessäni nuorelle äidille, hyvä asenne!

Tänään on kummityttö käynyt kylässä ja toisen kummityttömme vanhemmat kahvilla...etelään olivat lentämässä ja käskin uida mulle yhden leuhkan kierroksen.

Nyt pitää seurata vähän skicrossia. Ouje. Mahtavia poikia! Öitä!!!