Puhelin herätti minut tänä aamuna klo 04.05, ampasin pystyyn, raapasin pika-aamupalan saksalaiselle oppilas-vaihdokillemme, paapatin esikoisen ja toiseksi vanhimman kyytiin saattamaan vierasta kentälle ja kurvasin hakemaan serkkutyttöä ja hänen saksalaistaan. Sitten kävimme koputtelemassa ja herättämässä yhden tyttöjen kaverin vanhemmat heidän kotiovellaan, jossa unenpöpperöiset ja ihmettelevät vanhemmat totesivat oman vieraansa jo lähteneen n. 10min aikaisemmin: SORRYYY, tieto ei aina kulje, erityisesti n. klo 04.55 aamulla, järki ei kulje ainakaan.

No, lentokenttäpiipahduksen, n.70km aamuajelun jälkeen torkahdin hetken ja aloitin uudestaan päivän n. klo 07.55. Ja en tiedä tarviiko kertoa, nyt muuten väsyttää.

****************

Ydinvoimasta olen menossa kuuntelemaan keskustelua Oulun kirjastolle sunnuntaina. Kävin pientä intoksen poikasta yhden ydinvoimakannattajan kanssa ja totesimme puolin ja toisin, intoksen huipennoksena, ettei asia ole yksiselitteinen kummassakaan tapauksessa, olipa puolesta tai vastaan...olisi kiva joskus törmätä täysin selkeään ja yksiselitteiseen poliittiseen probleemiin, johon saisi vastauksen kuin apteekin hyllyltä, vähän niinkuin kertolaskussa - säästyis lehdissäkin palstatilaa ja tölsässä uutiskuva-aikaa.

Tänään kävin entisen työkaverini kanssa lounaalla ja sain päivän hihitykset hänen analyysistään kepun puheenjohtaja-ehdokkaista. No, itse olen edelleen samaa mieltä mitä IS painoi sivuilleen (ks aiempi postaus), PV on kunniapuheenjohtaja ja toivon hänen sellaisena säilyvän. Vaihteeksi olisi kiva nähdä fiksu, koulutettu ja ministerikokemusta omaava nainen luotsaamassa tätä porukkaa.

Eilen luin myös naistenlehteä, jossa Rosa Meriläinen kertoi tekevänsä päivän duunin aamu 10mennessä ja sen jälkeen touhuavansa kaikkea itselleen tärkeää ja kivaa (kahvilaa, jumppaa, hengailua) ja myönsi ikävöivänsä valtaa...kun puheena oli eduskuntatyö. Siinä menikin sitten ilta. Miettiessä sitä, että samaa jauhoi Suvi-Anne Siimes syksyllä jossakin haastattelussa. Tuon asian voi näköjään sanoa ääneen vasta sitten kun on jäänyt pois, siis sen, että valta koukuttaa. Onko se sittenkin niin, että vallanhalusta tehdään asioita ja pyritään erilaisille paikoille...eikä siitä syystä, että oikeasti haluttaisiin hoitaa (!!!?) yhteisiä asioita? Tämähän on sama kysymys kaikille, puolueesta ja ideologiasta riippumatta.

No, en mä keksinyt vastausta. Yritin pähkäillä olenko itse vallanhaluinen vai miksi mä hingun sinne politiikkaan niin kovasti. Miks mun pitää saada se pahuksen kylätalo toimintaan, ja miks mun pitää ressata teknisen lautakunnan kokouksessa että voitaisiinko varautua jo etukäteen niukempiin aikoihin ja miks se ei oo se ja sama mulle onko kyläkoulu toiminnassa vai ei, vaikka omat lapset sitä tartte enää montaa vuotta. Mitä se on??? Kyllä oikein mielelläni ton vallanhalun antaisin muille ja keskittyisin lueskelemaan kirjaa ja kyläilemään...miksei se lähe??? 

Mää lähen kohta kotiin (nyt siis toimistolla, työntouhussa). Rankkaa tämä työnteko!

AINIIN! HAUSKAA, IHANAA JA RAKKAUDENTÄYTEISTÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ. Jos joku väittää ettei kukaan rakasta, niin multa riittää, tossa noin:

Samaisessa Rosa-lehdessä eri julkkismiehet kertoilivat mitä aikoivat ostaa kultamuruilleen ystävänpäivänä...mä yritin kysellä alfaurokselta samaa, muttei se tiennyt milloin on ystävänpäivä, eikä oikeastaan edes sitä mikä se on, tai miten se liittyisi minuun. Yritän ymmärtää, @ on ihan hiljalleen oppinut äitienpäivän ja hääpäivän. Mennään niillä nyt vielä...