Normiarkeen -eli vesisateeseen ja pitkiin housuihin -palaaminen vetää mieltäkin matalaksi. Vaikka kasvimaalla kieltämättä kyllä vettä kaipaillaan, samoin vihertävät pellot ovat vettä vailla niin siitä huolimatta on vähän alakuloinen olo.

Viime viikon aikana oli touhua, kun alfa kävi Ameriikassa ja kotosallakin elettiin ihan täydellä liekillä:

- Kuopus kävi pääsykokeissa musiikkiopistoon. Kaikkien yllätykseksi aikoo soittaa sähkökitaraa (koetilanteessa oli tarkistettu että kumpaa haluaa soittaa akustista vai sähköistä). Ihan vielä ei minun pokka pidä kun aiheesta keskustellaan.

- Sain talkkarin yhdeksi illaksi töihin. Saatiin peräkärry lainaan ja kuskattiin puutavaraa pihaan. Minä ajoin ja peruutin, pikkasen eteni kärry niin mato mullassa mutta osu yleensä sinne minne pitikin. Projektin nimi on "Aamukahviterassi". Talkkari purki vanhat portaat puoleksi pois. Jätesäkillinen tavaraa vuosikymmenten ajalta löytyi portaita purkaessa. Hyh.

- Sain ensimmäiset vaalimainokset (harjoittelukappaleet) valmiiksi, työkaverin kanssa tehtiin pdf ja yliopistolla painettiin, tuli ihan ok, tosin seuraava on sitten parempi...

- Kävin juhlimassa esikoisen kanssa kummityttöni häitä. Sopiva kesän aloitus.

- Totesin kasvimaalla pyllöttäessäni että sääsket ovat tulleet. Ei kiva.

- Kävin naapurikunnan kauppakeskuksessa tapaamassa Mari K:ta, tsemppasin ja jaoin samalla omiakin esitteitä plus esittäydyin muiden jäsenvaaliehdokkaiden kanssa. Sain pari täystyrmäystä (hyi kepulaisia ja hyi Kreikan paketti) mutta nätin hymyn kera törkkäsin niillekin karkkia ja mainoksen kouraan. 

- Olen istunut esikoisen kanssa pyhäaamuna kirkossa rippikoulumerkintöjen tiimoilta ja ihmetellyt itsekseni että miksi sitä ei muka jaksa joskus herätä sinne muutenkin.

- Olen nukkunut ja nuokkunut aurinkotuolissa, jonka velipoika myöhään syksyllä toi minulle. Vielä kun sais sen terassin siihen alle...

- Nautiskelimme apinoiden kanssa velipojan luona makkaraa, patonkia ja salaattia sunnuntain kunniaksi.

- Tuhkapilvi oli kiltti ja antoi alfan tulla kotiin. Tänään apinat uusilla kengillä koulussa. Kuva on terveinen siniselle tennaripollarille:

Mieluisat tuliaiset. Sopivuuden takasi muistilaput, jokaisen jalkapohjan kuva oli piirrettynä/nimikoituna mukana, väritoiveen kera. Ei yksiäkään liian pieniä. Kuopus on minun kanssani samoilla linjoilla: noita en jalkaani pistä, tuo lenkkarit. Kuopuksen juoksukengät vasemmalla, kohta isoimmat  kengät 

Minä sain suklaata. Ja lehtiä.