On se kumma että joka talvi se sen sataa ja joka talvi se jaksaa ilahduttaa! Lumi! Tuntuu kevyemmälle elämä, valoisammalle elo ja olo, tuntuu, että kohta, ihan  pian, justiinsa pääsee ladulle. Elämä voittaa!

Olen tässä harrastanut vaalitappion jälkeen sitä kuuluisaa downshiftaamista, eli maalaisittain hidastelua ja möllötystä. Tai no. Siis tehnyt yhtä, kahta, korkeintaa kolmea asiaa yhtäaikaa vaan. Ja siivonnut. Sain perjantaina kohtauksen: siivosin koko alakerran, luutusin, pyyhin, järjestelin, imuroin, vaihdoin jouluverhot, vaihdoin jouluperintömaton, kuurasin, pyykkäsin ja totesin yöllä: tässä olen sikamaisen hyvä, mahtavan hyvä, ja vahva ku perunannostokone! Tuli muuten hienoa jälkeä; alfauros huomasi vielä maanantaina kotiutuessaan että on erikoisen siistiä ja hyvänhajuista (=tolu).

Tänään vietin suhteidenhoitopäivän: aloitin aamulla aamukahveilla läheisellä huoltsikalla hyvässä seurassa, kuuntelin puolellakorvalla paikallisen ukkoparlamentin jutustelua ja politikointia, jatkoin lounaalle edelleen hyvässä seurassa (tättärä rules!) ja yliopistolle keretessäni (kävin tarkistamassa opiskelijoiden tentit kirjastossa) pääsin kahville hyvässä seurassa! Päivä jatkui edelleen mainiosti: sain salilla hyvää venyttelyseuraa ja hihiteltiin kaikenmaailman jutuille rehkimisen lomassa (-->meille kommentoitiin että vähemmän naurua tulee paremman treeniä) ja illalla sain sitten politikoinnin kautta laskeutua teinimaailmaan. Tänä iltana oli kyllä ihan sopuisa meininki ja sain demonstraation amiskoulu-vierailusta, ysiluokan poikien hepulista ja puuhatuokiosta. Samalla treenailimme naisissa myös mahdollisia rokotusasentoja: huomenna vuorossa reissumme ensimmäinen konkretia-askel. Rokotukset koko poppoolle. Mahtavan arvokasta hommaa: sataset vilkkuu vaan silmissä. Joku pieni perhe käy meidän ruiskeilla jo ihan mukava lomasen.

Nyt paapaan. Huomenna on taksipäivä. Sieltä se sinne, tuo tänne, ne sinne ja kaikki tänne, sitten se sinne ja nämä tänne ja ne tänne ja se sinne. Ja tiedoksi kummitytön isälle: tankissa on edelleen tööttiä- tattista vaan!