Jos, ja kun tämä tulee eri fontilla niin siihen on syy; lainaamani kone on erilainen ja hiiri vaikeatsi hallittava mihin Sipulixin näppärät sormet ovat tottuneet.

Mutta me siis olemme täällä! Just nyt Magallessa, suomalaisperheessä kylässä, suunnittelemassa joulua. Miehet ovat päättäneet saunoa aattona (ilma ei ilmeisesti ole riittävän kuuma) ja ovat rakennelleet telttasaunaa ja palmun alle pihasuihkua ja sermiä eteen. Näyttää siis uhkaavasti sille, että saunomme myös täällä jouluna.

Pääsimme hyvin perille ja olemma viikossa kokeneet kaikenlaista:

- ajeltu tuktukilla (ehdottomasti järkevin tapa matkustaa täällä lyhyttä matkaa)

- syöty paikallista ruokaa sormin, lattialla istuen, tulisena ja vielä tulisempana

--tutustuttu paikallisiin ystäväperheisiin

- uitu viidakkojoessa ja intian valtameressä, ihan joka ikinen päivä jossakin pulikoitu, snorklasin sellaiseen kalaparveen, jonka olen nähnyt Nemoa etsimässä, nauratti ja oikeastaan vähän pelottikin

- blondi ja keskimmäinen ja toiseksi vanhin sekä esikoinen pitivät käärmefarmilla käärmettä kaulassa (minä en)

Nyt on tulossa tuktuk, joten pitää lopettaa. Pääasiassa olemme vaan ihmetelleet tätä kaunista, värikästä, köyhää ja äänekästä maata.

Yllättävän nopeasti lapset ovat solahtaneet tähän rytmiin, paikalliseen ruokaan ja elämään. Hauskaa on. Muutaman kerran elämässä hetken olen saanut, yhden Buddha ja Shiva-temppelikäynnillä, kun pysähdyin Shiván temppelissä nurkkaan, avoimen taivaan alle ja mietin missä ihmeellisessä paikassa olen. Toinen oli vähän vähemmän henkinen kokemus: maistoin elämäni parhainta ananas-tuoremehua Unawatunan piitsillä.

Tänään on ihanan raukea päivä; kävin elämäni ensimmästä kertaa ayerveda-hieronnassa. Olipa kyllä autuaallisen hyvä olo sen jälkeen!

Vielä senverran,että aamupalalla istuessa on nähty ja kuultu apinoita, sirkoja, tikkoja, riikinkukkoja, mungoja, oravia, kolibreja ja kaikenlaisia öttiäisiä. Sen voin kertoa, että hiirien tappamisesta on ollut hytötyä, ihan sujuvasti kengällä metsästin ensimmäisenä yönä jättiläismäistä torakkaa. Voin kertoa: KUOLI!

Ihanaa on, enemmän kuin ihanaa. Ihmeellistä ja olo on happy happy ja

elämä on

HARI HARI!

Halaus sinne, lämmintä on nyt iltamyöhäisellä 26, plussaa.