Köh köh ja niis niisk. Ja koskapa ei koko päivää PYSTY makoomaan niin nyt oli hyvää aikaa päivittää kuvia. Tässä olkaa hyvä. Sri Lanka 2010 (ja vähän 2011) Unawatuna, MaGalle, Galle jne.

Tässäpä yöpaikkamme Unawatunassa. French House. Aamiainen nautittiin kuvassa näkyvässä "avoaulassa" ja toisinaan saimme seuraksemme katoille apinoita (kumea urahtelu takana näkyvästä viidakosta oli usein herätyksenä), riikinkukkoja, tikkoja ja niin, toisinaan vanhoja ukkoja kiipeilemässä palmuissa ja irrottelemassa kookoksia. kops vaan.

Onneksi hiiret olivat vähän valmistaneet Sipulixin hermoja kaikenlaisiin öttiäisiin- tämä skorpionikaan ei saanut Sipulixia kiljumaan. Ja siitä mahtavasta lutikasta jo kerroinkin. Toisessa kuvassa kunnon häkki, jonka Batu paljain varpain tappoi...lievästi myrkyllinen kuulemma. En tosin halua tietää kuinka lievästi.

Tässä reikäveski siisteimmästä päästä. Jossakin vaiheessa reissua huomasin ettei sitä aina muistanut ottaa mukaan paperia, huuhtelemallakin pärjäsi...

Tässä joulusaunamme tynnyrikiuas. Teltta ympärillä oli kuvattuna mutta kaikissa kuvissa oli niin paljon ihmisiä (enkä jaksa erikseen kaikilta lupaa kysyä) niin kiukaan avulla saatte kuvitella loput...muovipenkit teltan pimeyteen kiukaan eteen, palmusta roikkuvan puutarhaletkun, johon oli viritelty suihku, peltikastelukannut, joihin oli kaadettu öljyä ja nokkaan tukko palamaan=valaisin.

Suomessa on perunoita. Sri Lankassa riisiä. Irtolaarit tähän päälle vielä. Oli valinnanvaraa. Ja usein säkki keikkui polkupyörän tarakalla.

Blondi oli välillä helisemässä paikallisten kanssa. Jos eivät kaapanneet syliin niin venyttelivät poskea tai kiskoivat hiuksista. Ihailtavan hyvin blondin kantti kesti eikä ärissyt kenelläkään. Välillä tosin kuului aika epätoivoinen: "äääääiitiii....."

Käärmefarmilla kaikki muut kaulailivat elävien letkujen kanssa mutta me kuopuksen kanssa pysyttelimme turvallisen välimatkan päässä. Hyi olkoon.

On vaikea kuvailla kuinka hyvälle auringossa kypsyneet hedelmät maistuivat helteessä. Ja miltä tuntui syödä ananasta, joka ei kirvellyt eikä karvastellut suussa: Njam njam, kuopus olisi syönyt varmaan 5 kokonaista ananasta peräjälkeen jos vaan olisin antanut luvan...

Sipulixi meni vähän sekaisin Green marketissa. Meidän torilla ei pääse ihan samaan tunnelmaan (tässä pieni kulmaus pitkästä katoksesta):

Ja Sipulixi pyöri aina haittona keittiössä, kyselemässä, kuvaamassa, maistelemassa...ei ois malttanut tulla pois ollenkaan, mutta syöminenkin oli kivaa (sormin ja lattialla istuen, ravintoloissa syötiin sitten melkein niinkuin kotona):

Tässä kahden perheen ipa-apinat, joiden tahtiin marssittiin. Aikuisillakin oli kivaa siinä marssiessa :)

Tässä blondin adoptioperhe, olisivat halunneet ottaa omaksi tytöksi, blondi jäi vielä miettimään...kaikilla meillä on ikävä ihania ystäviä. Ja no joo, vähän aurinkoa ja mertakin.

Tässä Batu-ystävä. Jos haluat luotettavan matka-oppaan, taksikuskin, käytännön järjestelijän, haavahoitajan, hämähäkin tappajan ja seuramiehen Gallen ympäristössä niin Sipulixilta saa Batun yhteystiedot. 

Alfa kävi golfaamassa. Oli kuulemma hulppeaa hommaa (brittien entinen siirtomaa, että kentälläkin oli ihan ikää).

Ja tässä normisettiä auringonlaskun aikaan. No. On se lakeuskin ihan kaunis kun se aurinko sinne joskus kesällä laskee.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin. Köh köh ja niisk niisk. Siemasin just jotain Lankalaista sipattia (yrttejä ja mausteita) ja olo tuntui heti ...kuumemmalle.