No niin. Kiitos erään erityisen pollarin Sipulixi on taas lähes oma itsensä (!). Mutta ei ihan kuitenkaan, niin varoituksena sanottakoon, että tämä kirjoitus sattaa sisältää mielenrauhaa vieviä yksityiskohtia ja huonoja ilmauksia, joten herkkämielisten on syytä jättää tämä väliin. Ja Apinat: SULKEKAA KONE HETI! Aion kertoa teille TOP5 MIINUKSISTA JA PLUSSISTA MÄNNÄ VIIKOLLA.

1. MIINUS: Tämä aamu työkkärissä. Tässä näytteenä muutamia keskustelun pätkiä:

S: "joo, kuule, ihan oikeasti ihan sama mitä kirjoitat siihen ammatin kohdelle, kun ei sillä oikeasti ole yhtään mitään väliä kellekään!" virkailija: "ai, aha, siis niinkun mutta tähän...."

virkailija: " niin, tuota, entäs se työllistymissuunnitelma...??" S: " joo, kuule montako haluat, oon kouluttanut ihmisiä kirjoittamaan niitä, että saat ihan valita että minkälaisen haluat, montako laitetaan?"

S:" siis että montako sivua???" virkailija: "no niin, että se on semmonen vain 5-6 sivua lomaketta, netissä täytettävä, tosi helppo, että tietää ootko työtön, ja sitte siihen on n. 6 liitettä jotka pitää toimittaa tänne että lautakunta voi pitää kokouksen jossa ne päättää saatko korvausta ja ootko siihen oikeutettu, siis työtön..."  

2. MIINUS: Eilinen päivä toimistolla. Pitkän keskustelun jälkeen lopputuloksena firman tappo. Ilta ruuminvalvojaisissa ex-vaalipäällikön kanssa (mulla noita ex-työkavereita ja ex-päälliköitä riittää). Tähän asiaan liittyy kyllä yksi plussakin, siitä tuonnempana.

3. MIINUS: Eräs päivä viikolla. Piti lainata rahaa kaverilta (paljon ja pidemmäksi aikaa kuin viikoksi). ONKO NÖYRYYTTÄVÄMPÄÄ ASIAA???

4. MIINUS: Eräitä päiviä viikolla. Huonoja uutisia kavereilta ja kokouskaverin isän kuolema. Ei oo sanoja silloin kun tarttee ja jos on niin sitten tulee ihan tyhmiä lauseita suusta: Koita jaksaa (no varmasti koittaa), Elämä on tärkeämpää kuin politiikka (no on jos eläis). Tyhmä minä.

5. MIINUS: Eräs päivä. Verottaja muisti kirjeellä. Oli päässyt unohtumaan vuodentakaiset puukaupat ja niiden alv. Verottaja ei unohda.

Mutta on onneksi myös plussia.

1. PLUSSA: Eilen. Ruumiinvalvojaiset ex-vaalipäällikön kanssa. Hot wings. Hot hot hot. Ja Love and other drugs, niisk. Helpotti. Aini. Ja kunnon märyt siihen päälle, itsesäälissä.

2. PLUSSA: Perjantaina. Pitsajonossa 2m pollarin takana (ei se sama jonka ansioista olen taas oma itseni vaan tämä oli ihan vaan random-pollari). Kuolasin enemmän pollaria kuin pitsaa. Mietin että missä se pamppu on ja onko se teleskooppisellainen ja huomasin sitten jotain (silmät vaan vaeltelivat) etupuolella (kun se pollari kääntyili siinä jonossa) että mikäs tuo pullottava juttu on...MUTTA EN KYSYNYT! Harmittaa vieläkin.

3. PLUSSA: Tänään. Kummitytön ja siskonsa ja systerini kanssa työttömyysterapiassa kaungilla; ohjelmassa vaipanvaihtoa Stokkalla, leluhyllyjen välissä vaeltelua, pöydillä hyppimistä (en minä), pusuttelua, nauramista, kiherrystä, haleja...ihanaa!

4. PLUSSA: Sunnuntaina. Alfan kanssa hiihtämässä.  Älyttömän huono keli mutta älyttömän ihanaa hommaa. Olen samaa mieltä entisen naapurin (niitäkin piisaa) kanssa; parasta hommaa housut jalassa.

5. PLUSSA: Viikonloppuna. Pärjäsin hienosti 10 apinan kanssa. Ei sitten niin minkäänlaista järjestyksenhallinnan ongelmaa. Nukuin molempina aamuinakin 10 asti. Kaapit on kyllä tyhjänä. Ja pää.

Noh niin. Työtön Sipulixi menee nyt nukkumaan. Sain ensimmäisen työtarjouksen päiväkodista, olisin epäpätevätyöntekijä (ja täysin kelvoton). Mietin sitä vielä, siis ennenkaikkea, lapsiraukkoja. Taidan säästä heidät (ja vanhempansa) enemmiltä traumoilta ja pysyä vaan apinalaumani kanssa...vaihtoehtona on siis palkan edestä a) sarjapyllynpesua b) massanukutusta c) sarjapukemisenavustamista d) massaruokailusotkun siivousta e) massaleikitystä (en edes osaa, vihaan leikkejä) -MIETIN VIELÄ!

Öitä ja ötököitä!