Uuden työpaikan tiimoilta olen saanut perehdytystä, enemmän ja vähemmän. Tänään vähemmän, kun asian varsinainen perehdytys on ensi viikon maanantaina, mutta asian käsittely ja toteutus (tekninen) oli tänään, ja yleisön (joskin pienehkön) kera...uuuh. Työasiat eivät kuitenkaan sinällään vaivaa tahi pelota tai ole millään tavalla solmussa...useasti työpaikkaa vaihtaneena sopeudun ja solahdan nopsaan uusiin työyhteisöihin ja uteliaan mielenlaatuni ansioista en kauheasti jää ihmettelemään itsekseni asioita ja niiden olemista tai olemattomuutta vaan saan ihan helposti kysyttyä, etsittyä ja haettua apua ja tietoa.

Mikä siis tarvitsee lisää perehdytystä. No tämä perhetys täällä pannuhuoneineen. Olin kuulkaatte -aivan autuaallisen, totaalisen, täydellisesti - unohtanut kuinka LYHYT illantiima onkaan kun ensin a) ajat puolituntia b) käyt kaupassa tai ehkä toimitat jonkun asian c) istut kokouksessa tai pannuhuoneessa d) heilut pyykillä tai tiskillä kaikki "jouto" välit ja samalla touhuat ja hääräät lukemattomia (pieniäpikkuruisia) asioita ees ja taas...

vaikka kuinka pinnistelet, et ehdi katsoa kelloa, ennenkuin se on 22.30 tai 23.00 tai 23.30, jolloin ensimmäistä kertaa oikeasti voit suunnitella meneväsi nukkumaan. Ja aivan aidosti, oikeasti, tosissaan mietit: " MITEN NE EHTII NUKKUMAAN YHDEKSÄLTÄ????" (kaverit siis)...ja aamulla kellon soidessa 6.30, 6.35, 6.40 ja viimein 6.45 joudut toteamaan: "Alle seitsemän tunnin yöuni ei tottavieköön riitä siihen, että näyttäisi freesille ja levänneelle koko päivän!"

Mutta onneksi on:

- valoa: ihana aurinko, hupenevat kinokset ja aavistus mullasta ja kasvimaasta (kohta taas mennään...MITEN MINÄ SEN EHDIN TEKEMÄÄN....IIIIIK)

- iloa: apinat hulluine juttuineen, pikkuapinat riiviöilyineen ja kikatuksineen, liian vähän aikaa pikkuapinoiden pussailuunkin!

- naurua: ihan kahelit siskokullat, joiden kanssa käydyt FB-keskustelut ja kommentoinnit saavat ikävöimään kirjoittajiaan niin HIRVENKAMALANISOSTIPALJON!

- säpinää: kun yrittää ehtiä ja ehtii yrittää...

- jänskää: ennakkoäänestys alkaa huomenna ja Juhon puolesta jännittää PAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLJJJJOOOOOOOOOONNNNNNNNNNNN!

- hankintoja: SAAN VIHDOIN SEN BIOLANIN MAHTAVAN PIKAKOMPOSTORIN (on sitä ootettukin, en muista milloin olisin ollut jostakin ostoksesta näin täpinöissään!!!)

- lintuja: saatiin valtuustossa lintubongauslappu ja oon ihan tohkeissaan, vaikka hieman heikkoa on bongailu (työt vähän haittaavat) mutta tohkeissaan voi olla aina...

HOX! LIMINGAN LINTUKUVAFESTIVAALI ON 16.4. LIMINGANLAHDEN LUONTOKESKUKSESSA. TULKAAPA KÄYMÄÄN! Katso lisää tästä.