Olen tässä syksyn aikana ottanut tavoitteeksi selviytyä hengissä Tervehiihdon 70km haasteesta. Lenkkeilemällä, kuntosalilla ähkimällä ja vihoviimein ladulla kärsimällä on tavoite lähestymässä pikkuhiljaa...siis se, että sykemittari ei huuda punaisena ensimmäisen nousun jälkeen ja että jaksaa painaa tarvittaessa 33 km putkeen ilman että pyörtyy.

Toissapäivänä tuli sitten vähän takapakkia. Ostin itselleni uudet monot ja koska uusien suksien toimituksessa tuli vähän viivästyksiä niin sain lainasukset alle ja uudet monot jalkaan ja niiden myötä mojovat rakot. Eipä siinä mitään, mutta kun järkeä on vähän ja intoa paljon, niin tuli sitten lähdettyä puutteellisella teippauksella teho-lenkille ja arvata saattaa miten kävi. Luuta, verta ja kyyneliä näkösällä ja mieletön kipu ja kuumotus yöllä.

Eipä siinä sitten, kotilääkäri (=minä itse, oikea sellainen kuorsasi minkä ehti) määräsi vanhentunutta antibioottia ja taas mentiin. Tosin korkkareilla pääsee, mutta veikkaa ettei jalka taivu ainakaan uusiin monoihin vielä moneen viikkoon, veikkaan että tulen hiihtämään haasteeni vanhoilla monoilla ja suksilla....tällä menolla.

Mitäkö muuta. Eipä kiihkeämpiä. Esikoisapina on tulossa kotia ja töissä ja politiikassa kova tohina. Käväisin alkuviikosta juuri avatulla lentoyhteydellä Tromssassa ja totesin puolalaisen koneen ihan vain vaan vähän pelottavaksi ja puolalaisen lentoemännän oikein herttaiseksi. Hyvä ja nopea oli yhteys ja koskapa Sipulix oli liikenteessa niin tietenkin jotain yllättävääkin sattuu. Paikalla oli paljon lehdistön edustajia ja yksi pyysi haastattelua pieneen juttuun Suomi-talosta. Suostuin ja päätin etten ainakaan esitä mitään ja juttelin oman näkökantani asiasta...selkokielellä. Toimittajien vierailun aikana käytin sellaisiakin suomenkielen sanoja kuin tissit, paska ja perse....kiusasin esimiestäkin, että mageeta oli. No...illalla tulee viestiä toimittajalta ettei teekään pientä juttua vaan pääjutun viikonlopun lehteen, koska OLI NIIN HYVÄ HAASTATTELU. Siinä vaiheessa meni kieltämättä kylmät väreet ja piti laittaa viestiä, josko saisin jutun luonnoksen luettavaksi. TUSKIN MALTAN ODOTTAA.

Huomenna on tiedossa keskustanaisten puuhapäivää ja viikonloppuna yritän kokoustamisen ohella myös ennättää ladulle.

Lumimyräkän keskeltä teille harvat lukijani, oikein suloista viikonloppua :)