Sipulixilla on vähän väsyä. Kesälomaan on viikko vielä ja pinnistelyn puolella on tämä elo nyt, mutta onneksi ei kuitenkaan synkkää ja ikävää. Alkuviikko on nimittäin mennyt oikeinkin miellyttävissä merkeissä, kun saimme startattua yhteispohjoismaisen hankkeen ja vieraanani oli ihania tiimiläisiä Tromssasta ja Luleåsta. Työtohinan ja uurastamisen keskellä muistimme myös pitää hauskaa ja rentoutua ja kertoa hyviä juttuja. Jossakin vaiheessa ruotsalainen kollega sitten huomasi, että suomihan on aika helppo kieli, lisää vaan kaikkien tärkeiden sanojen perään i-kirjaimen niin saa näppärästi ruotsinkielen suomennoksen....kuten silli, viili, metalli, kioski, poliisi, pippeli, tissi, sinappi, ketsuppi, pilli, tilli...jne. Ihan ei päästy vielä busines-sanastoon, mutta kyllä näilläkin jo varmasti ihan kauppaa käydään!

Sipulixi käytti myös tyttäriä, omia ja yhtä lainattua, pääkaupungissa ja konsertissa tässä viikonlopun aikana. Olihan se elämys, kun ahkerimmat fanit heräsivät jo aamukolmelta ja halusivat jonottamaan ennen aamun puolta viittä. Onneksi ovat jo niin itseohjautuvia ja isoja, että Sipulixi sai rauhassa kääntää hotellissa kylkeä ilman pelkoa sosiaalitoimen asioihin puuttumista (luettiin somesta, että jonotuspaikalla majailleille tytöille oli tullut virkavalta paikalle ja merkintä rekisteriin)...täysi-ikäiset kävivät aamusella toteamassa jonottamisen täysin mielettömäksi touhuksi ja houkuttelivat Sipulixin kaupungille. Mikäpä siinä, ja varsinkin kun pyysivät mukaan Kiasmaan...en tiedä uskoako niitä vaiko ei, mutta vannoivat käsi sydämellä, etteivät tienneet näyttelystä mitään. Epäilen silti...muttaettä...kaksi osastoa meni ihan läpikävellessä, mutta kolmannen osaston esittelyteksteistä tuli mieleen jotain "eiksseollutsesesese" ja varoitusteksti aulassa sai Sipulixin viimeistään kiinnostumaan. Mutta täytyy sanoa, että sitten kun niitä pippeleitä alkoi tulla iillä ja ilman, niin joidenkin kuvien edessä kieltämättä piti sitten hieman siristellä silmiä, kun tuntui että sieltä kuvasta ihan justiinsa jotain kohta hyppää silmille. En minä sitä nyt oikein voi taiteena pitää, kun subjektiivinen ja täysin järjetön ja vakaa käsitykseni taiteesta on, että se on kaunista, mieltä ylentävää ja hyvää oloa tuottavaa. Kaikki muu, taiteen nimissä tehty, on sitten taidetta jollekin muulle, muttei minulle. Pidätän oikeuden mielipiteeseeni ja kaikki oikeudet muutoksiin. Muttaettä, kai se jollakin tapaa hyvä oli se näyttely, sillä koko viikko on työpaikallakin aiheesta riittänyt jutun ja naurun juurta. Kiasmassa käymättömille tiedoksi, että nyt yhtenä taiteilijana oli  valokuvaaja Robert Mapplethorp ja jonka näyttelyssä yksi osa/huone oli minun mielestäni homoeroottista pornoa, mutta asioista paremmin selvillä oleville jotakin muuta hienommin ilmaistuna....Muttaettä tytöillä oli hauskaa; oli kuulemma ollut erittäin viihdyttävä seurata minun kiertelyä, silmien siristelyä ja kommentointia. Hauskaa oli ja se on pääasia. Hauskaa oli myös kuulla yöllä väsymyksestä hepulissa olevia teini-selostuksia käydystä konsertista ja 1D-hysteriasta.

Nyt ois sitten pahin kiire työmaalla takana ja kasa selvittämättömiä papereita, laskuja, raportteja jne.pöydällä odottamassa innokasta uurastajaa. Päätin aloittaa kahvitunnin vähän etunojassa tällä päivityksellä ja kerätä intoa ja vauhtia, mutta vähän heikossa hapessa on motivaatio. Mielessä on vain loma ja erinäisiä puuhasteluita loman ajalle, terassin vahausta (vieläkin tekemättä), pihakiveystä, kasvimaata, huvimajan kunnostamista, siivousta, oksimista, puiden kaatoa jne. Kaikkea kun kotosallakin sateisen alkukesän takia rästissä, mutta ei passaa hätiköidä. Tärkeintä on nauttia tekemisestä :)

Ismo Kajanderin anartistipusu sinne ruudun toiselle puolelle:

huulet.jpg

Ja tämä sai hymyilemään, kun parin poissaolopäivän jälkeen toimistolle rantauduin ja näppikseltä tällaisen löysin:

sarjis.jpg